ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Γερμανία: Εργαζόμαστε προκειμένου το Πάσχα του 2021 να είναι διαφορετικό από του 2020

Κορονοϊός - Γερμανία: Εργαζόμαστε προκειμένου το Πάσχα του 2021 να είναι διαφορετικό από του 2020
AP PHOTOS

Η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Πάσχα του 2021 θα είναι διαφορετικό από το Πάσχα του 2020, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επιφυλασσόμενος ωστόσο να απαντήσει αν και ποια χαλάρωση περιορισμών θα είναι εφικτή και πότε.

«Υπάρχουν πολλά τα οποία συνηγορούν υπέρ του να περιμένουμε τώρα την εξέλιξη των επόμενων εβδομάδων και να αξιολογήσουμε στη συνέχεια ποια χαλάρωση είναι εφικτή και πότε», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κατάσταση η οποία εξελίσσεται θετικά από πολλές απόψεις, σε ό,τι αφορά τόσο τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και των θανάτων. «Αυτή η κατάσταση όμως είναι ακόμη αβέβαιη», τόνισε, αναφερόμενος στις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού.

Η συζήτηση για τις πασχαλινές διακοπές (το Πάσχα της Δυτικής Εκκλησίας είναι φέτος στις 4 Απριλίου) πυροδοτήθηκε από δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ (CDU), ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης οποιουδήποτε ανάλογου σχεδιασμού, υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους ευρείες μετακινήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο τις όποιες επιτυχίες στην μάχη εναντίον του κορονοϊού.

Οι δηλώσεις του κ. Κρέτσμερ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κλάδων εστίασης και φιλοξενίας, ο οποίοι ήλπιζαν να καταστεί εφικτή η έστω υπό προϋποθέσεις επαναλειτουργία τους. «Τέτοιες δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες και προκαλούν ανασφάλεια», δήλωσε η Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστίασης (Dehoga) Ίνγκριντ Χάρτγκες, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μπορεί να είναι και «νομικά αμφισβητήσιμες». Η κυρία Χάρτγκες δήλωσε ακόμη ότι μετά και την τελευταία τηλεδιάσκεψη ομοσπονδίας και κρατιδίων, κατά την οποία αποφασίστηκε παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Μαρτίου, το κλίμα στον κλάδο είναι «επιθετικό και ανασφάλειας», καθώς υπάρχει μια «σκληρή υπαρξιακή ανησυχία», είπε χαρακτηριστικά. «Περιμένουμε μια συγκεκριμένη προοπτική ανοίγματος. Είμαστε κλειστοί από τις 2 Νοεμβρίου. Σίγουρα δεν λειτουργεί έτσι η κατάσταση. Οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια δεν θα μείνουν κλειστά περισσότερο από ό,τι είναι αναγκαίο», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Dehoga.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Μήδεια: «Έρχεται η ώρα της Αττικής» - Σφοδρές χιονοπτώσεις μέχρι την Τρίτη