ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν για μεμονωμένες συμφωνίες χωρών-μελών για εμβόλια : Δική τους ευθύνη

Κομισιόν για μεμονωμένες συμφωνίες χωρών-μελών για εμβόλια : Δική τους ευθύνη

Απάντηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προμηθεύονται εμβόλια από την Κίνα και την Ρωσία χωρίς να  έχουν λάβει  έγκριση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έδωσαν οι Βρυξέλλες. 

«Στηριζόμαστε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τα εμβόλιά μας διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Ο,τι επιπλέον αυτού κάνουν οι χώρες μέλη είναι δική τους ευθύνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέφαν ντε Κεερσμέκερ.


«Το θέμα δεν είναι ότι η στρατηγική έχει καταρρεύσει», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας ότι οι χώρες της E.E έχουν το δικαίωμα να έχουν τους δικούς τους προμηθευτές πέραν αυτών με τους οποίους συμφωνεί η Επιτροπή για λογαριασμό της Ε.Ε. Το σχόλιό του έγινε μετά από ερώτηση σχετικά με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προμηθεύονται εμβόλια από την Κίνα και την Ρωσία τα οποία δεν έχουν λάβει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.


Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι η επείγουσα έγκριση εμβολίων από μεμονωμένα κράτη ενδεχομένως να είναι περισσότερο επικίνδυνη από την πλήρη διαδικασία που ακολουθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις, αγωνία για το ΕΣΥ

Ροή Ειδήσεων