ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μπρελόκ με το «Μολών Λαβέ» προκαλεί μπελάδες σε αστυνομικό

Μολών Λαβέ
AP

Ένας αστυνομικός  της πόλης Μπεντ του Όρεγκον στις ΗΠΑ διερευνάται από τις αρχές επειδή , ενώ φορούσε τη στολή του, είχε πάνω του μπρελόκ με το «Μολών Λαβέ», το οποίο στις ΗΠΑ συνδέεται με ακροδεξιές οργανώσεις, όπως μετέδωσε το Associated Press.  

Ο Μάικ Κραντζ, επικεφαλής της αστυνομίας του Μπεντ, δεν κατονόμασε τον αστυνομικό, αν και, όπως μετέδωσε το The Bulletin, αυτός που φαίνεται σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media είναι ο Τζος Σπάνο (σε σχετικό δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα πάντως υπογραμμίζεται πως δεν έχει διασταυρωθεί εάν πρόκειται για ομογενή).

Στο μπροστινό μέρος του υπηρεσιακού του γιλέκου, σύμφωνα με το ΑΡ, ήταν το αντικείμενο, που έγραφε στα ελληνικά «Μολών Λαβέ», που έχει συνδεθεί με την αντικυβερνητική πολιτοφυλακή Three Percenters.

O Σπάνο, 35 ετών, είπε στο The Bulletin πως φορά το μπρελόκ για να τιμήσει τον όρκο που πήρε όταν εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης αρνήθηκε ότι ανήκει στους Three Percenters ή σε άλλη αντικυβερνητική οργάνωση.

Ο ίδιος είχε προσληφθεί από την αστυνομία του Μέντφορντ το 2008. Το 2018 μετατέθηκε στο Μπεντ και προήχθη. Είναι πρώην στρατιωτικός νοσοκόμος και υπηρέτησε στο Ιράκ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 6 Μαΐου: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ