ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ ζητά από τη Ρωσία να απελευθερώσει πρώην στέλεχος της αντιπολιτευόμενης «Ανοιχτής Ρωσίας»

Ανοιχτή Ρωσία
AP

H EE καλεί τη Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα και χωρίς όρους τον Αντρέι Πιβοβάροφ, πρώην εκτελεστικό διευθυντή της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης «Ανοιχτή Ρωσία» (Open Russia).

«Στις 31 Μαΐου, ο Αντρέι Πιβοβάροφ, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της «Ανοιχτής Ρωσίας», απομακρύνθηκε από αεροπλάνο στην Αγία Πετρούπολη και τέθηκε υπό κράτηση για φερόμενες παραβιάσεις του νόμου για τις λεγόμενες «ανεπιθύμητες οργανώσεις», αναφέρει ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Κομισιόν, Υπεύθυνου για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο

Ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «αυτή η υπόθεση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά επιβεβαιώνει ένα συνεχές πρότυπο συρρίκνωσης του χώρου για την κοινωνία των πολιτών, την αντιπολίτευση και τις επικριτικές φωνές, καθώς και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως και άνευ όρων τον κ. Πιβοβάροφ».

«Η ΕΕ καλεί για άλλη μια φορά τις ρωσικές αρχές να καταργήσουν τη νομοθεσία για τις «ανεπιθύμητες οργανώσεις», φέρνοντάς τη στη γραμμή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ελεύθερα η Ρωσία βάσει του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης» καταλήγει ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λέκκας στο Newsbomb.gr για σεισμό στην Ελασσόνα: Περιμένουμε κι άλλη δραστηριότητα από το ίδιο ρήγμα