ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Βρετανία: Το Λονδίνο επιβεβαιώνει την άρση των περισσότερων περιορισμών στις 19 Ιουλίου

Κορονοϊός - Βρετανία: Το Λονδίνο επιβεβαιώνει την άρση των περισσότερων περιορισμών στις 19 Ιουλίου
AP Images

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαβίντ Τζάβιντ επιβεβαίωσε σήμερα την άρση των περισσότερων περιορισμών που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας Covid-19 στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, όπως έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ήρθε η ώρα η χώρα μας να ξαναβρεί μια φυσιολογική ζωή, ως εκ τούτου θα περάσουμε στην επόμενη φάση του οδικού χάρτη για την έξοδο από το lockdown στις 19 Ιουλίου», υπογράμμισε ο υπουργός ενώπιον των βουλευτών.

Η δήλωση του Τζάβιντ επιβεβαιώνει τα σχέδια που ανέφερε λεπτομερώς την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι τόσο σημαντικό οι πολίτες να ενεργούν με προσοχή και με προσωπική ευθύνη», δήλωσε ο Τζάβιντ, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Όλοι πρέπει να επιστρέψουν στη εργασία τους σταδιακά αν εργάζονται αυτή την περίοδο από το σπίτι, πρέπει να προσπαθούν να συναντούν ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι δυνατόν, και αναμένεται και συνιστάται οι πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπο, εκτός αν εξαιρούνται, σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους όπως είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες», επισήμανε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικό το εμβόλιο για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία