ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Αϊτή: Στους 304 οι νεκροί - Εκατοντάδες οι τραυματίες και αγνοούμενοι

Σεισμός Αϊτή νεκροί αγνοούμενοι
Associated Press/Delot Jean

Αϊτή: Ο σεισμός έχει επιφέρει μέχρι στιγμής τριψήφιο αριθμό νεκρών και τεράστιες ζημιές στις νότιες περιοχές της χώρας της Καραϊβικής.

Σε 304 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την Αϊτή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, ο Τζέρι Τσάντλερ.

Ο προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 227 νεκρούς.

«Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε σε 227, από τους οποίους 158 καταγράφηκαν στον νότο. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι», είχψε γράψει νωρίτερα η υπηρεσία στο Twitter.

«Οι πρώτες επιχειρήσεις, που διεξήχθησαν τόσο από τους επαγγελματίες διασώστες όσο και από μέλη του πληθυσμού, επέτρεψαν να ανασυρθούν πολλοί άνθρωποι από τα ερείπια. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται τραυματίες», πρόσθεσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Πολλοί θάνατοι, τεράστιες ζημιές», δηλώνει ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την χώρα.

Ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών που συγκλόνισε την Αϊτή σήμερα το πρωί προκάλεσε «πολλές» ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες ζημιές στις νότιες περιοχές της χώρας της Καραϊβικής, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί μέσω Twitter.

«Απευθύνω έκκληση για πνεύμα αλληλεγγύης και δέσμευσης όλων των Αϊτινών, προκειμένου να κάνουμε ένα κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δραματική κατάσταση», πρόσθεσε.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, 17 νεκροί καταγράφηκαν στην περιφέρεια Γκραντ Ανς, 9 στην πόλη Κάυ και 3 στην περιφέρεια Νιπ, όπου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε τη χώρα το πρωί.

Εικόνες από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη γιατρού στο Ισραήλ: Πλήρως εμβολιασμένοι οι περισσότεροι ασθενείς με Covid στα νοσοκομεία