ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Απέκλεισαν 40 καμήλες από καλλιστεία με έπαθλο $66 εκατ. επειδή έκαναν… Botox

Καμήλες
Οι καμήλες στα εν λόγω καλλιστεία κρίνονται με βάση το σχήμα του κεφαλιού τους, του λαιμού τους, τα στολίδια που φορούν και τις πόζες που παίρνουν
AP PHOTO

Οι καμήλες στα εν λόγω καλλιστεία κρίνονται με βάση το σχήμα του κεφαλιού τους, του λαιμού τους, τα στολίδια που φορούν και τις πόζες που παίρνουν

Την έξοδο από καλλιστεία για καμήλες που διεξήχθησαν στη Σαουδική Αραβία είδαν 40 ζώα επειδή οι ιδιοκτήτες τους έκαναν ενέσεις Botox προκειμένου να είναι ωραιότερα ελπίζοντας ότι έτσι θα έχουν περισσότερες ελπίδες να κατακτήσουν το μεγάλο βραβείο των 66 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος στα καλλιστεία» ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή του Abdulaziz Camel Festival που διεξάγεται κοντά στο Ριάντ στη Σαουδική Αραβία.

Οι καμήλες στα εν λόγω καλλιστεία κρίνονται με βάση το σχήμα του κεφαλιού τους, του λαιμού τους, τα στολίδια που φορούν και τις πόζες που παίρνουν.

Σύμφωνα με την Washington Post αρκετοί ιδιοκτήτες καμηλών προσπάθησαν να ενισχύσουν το παρουσιαστικό των ζώων τους τεντώνοντας τα χείλη και τις μύτες τους, κάνοντας ενέσεις με ορμόνες για να τονώσουν τους μύες τους και ενέσεις με Botox για να φαίνονται τα κεφάλια τους μεγαλύτερα.

Όπως ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή αποκαλύπτοντας την υπόθεση, η χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων όχι μόνο είναι άδικη για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη για τα ζώα τα ίδια.

Βίντεο, μάλιστα, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο απεικονίζει παραμορφωμένες καμήλες μετά από ενέσεις με Botox που τους έγιναν σε άλλο διαγωνισμό ομορφιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μία «παρεξήγηση» έφερε τη σύλληψη του κροίσου Μπένι Στέινμετζ στην Αθήνα

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Καιρός – Μαρουσάκης: Χειροτερεύουν τα πράγματα, πολύ μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες