ΚΟΣΜΟΣ

Disturbed Home μονογραφία αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων του I.Strange

Disturbed Home μονογραφία αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων του I.Strange
O Ian Strange βρίσκεται σε τρίμηνη residency στην Art Academy Cincinnati.
twitter

Η μονογραφία εκδόθηκε με αφορμή τη 2022 FotoFocus Biennial.

Ο επιφανής Αυστραλός καλλιτέχνης Ian Strange εξερευνά την αρχιτεκτονική, τον χώρο και την εστία μέσα από φωτογραφία, γλυπτική, site-specific εγκαταστάσεις και φιλμ. Από την Αυστραλία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ, προβαίνει σε προκλητικές «μεταμορφώσεις» κατεστραμμένων ή εγκαταλελειμμένων σπιτιών θίγοντας θέματα κοινωνικής αναταραχής και εκτοπισμού λόγω οικονομικών δεινών, περιβαλλοντικών καταστροφών και μετανάστευσης. Προσφάτως, ο οίκος Damiani Editore κυκλοφόρησε τη μονογραφία «Disturbed Home», καλύπτοντας εις βάθος τις πιο σημαντικές «αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις» του Strange τα τελευταία 12 χρόνια.

Δείτε την gallery:

Η μονογραφία εκδόθηκε με αφορμή τη 2022 FotoFocus Biennial. Περιλαμβάνει δοκίμια από τον Kevin Moore, καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε και την Britt Salvesen, επιμελήτρια και επικεφαλής των Wallis Annenberg Photography Department και Prints and Drawings Department στο Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Στον σύνδεσμο https://www.damianieditore.com/en-US/product/822 δίνεται η δυνατότητα να ξεφυλλίσουμε λίγες σελίδες της μονογραφίας.

Αυτόν τον καιρό, ο Ian Strange βρίσκεται σε τρίμηνη residency στην Art Academy Cincinnati και δημιουργεί νέες «αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις», φιλμ και φωτογραφίες στο Cincinnati κατά παραγγελίαν της φετινής FotoFocus Biennial.