ΚΟΣΜΟΣ

Το «La Fábrica» του Ρικάρντο Μποφίλ γίνεται βιβλίο

Το «La Fábrica» του Ρικάρντο Μποφίλ γίνεται βιβλίο
To βιβλίο για το La Fábrica.
apartamentomagazine

Βιβλίο για το La Fábrica, το πιο διάσημο έργο του Ρικάρντο Μποφίλ - Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της Ισπανίας.

Tο βιβλίο La Fábrica που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες εστιάζει στη δημιουργία του Ρικάρντο Μποφίλ, Ισπανού αρχιτέκτονα πίσω από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια τουκόσμου.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από το περιοδικό ντιζάιν και εσωτερικής διακόσμησης, Apartamento, που είναι αναθεωρημένη και πιο εκτεταμένη έκδοση του τόμου που εκδόθηκε το 2018, προσφέρει μία σε βάθος ματιά στο στολίδι του Ισπανού αρχιτέκτονα, έξω από τη Βαρκελώνη.

Αναγνωρισμένο ως σχεδιαστικό θαύμα, το κτίριο La Fábrica ήταν αρχικά ένα εργοστάσιο τσιμέντου, 2.970 τ.μ. προτού ο Ρικάρντο Μποφίλ μετατρέψει τον χώρο σε ένα όμορφο έργο φύσης και αστικού σχεδιασμού, ως την οικία του και έδρα του γραφείου του, Ricardo Bofill Taller de Arquitectura.

Το ενημερωμένο βιβλίο εξετάζει αυτήν την ιστορία μεταμόρφωσης τόσο με αρχειακές όσο και με πρωτότυπες φωτογραφίες. Τις εικόνες συνοδεύει συνέντευξη με τον Ρικάρντο Μποφίλ και εισαγωγή από τον γιο του Πάμπλο Μποφίλ.

To βιβλίο για το La Fábrica.apartamentomagazine

Ο Ρικάρντο Μποφίλ ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Taller de Arquitectura, στη Βαρκελώνη το 1963. Το 1975, η εταιρεία και ο ίδιος μετακόμισαν στη La Fábrica, το οποίο πέρασε δεκαετίες μετατρέποντας σε ένα κατοικήσιμο ερείπιο.

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας πέθανε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οπότε η κυκλοφορία του βιβλίου αποτελεί τόσο ένα ύμνο στο La Fábrica όσο και φόρος τιμής στον δημιουργό.

Τα παλαιότερα κτίρια του Μποφίλ βρήκαν νέους θαυμαστές στον 21ο αιώνα, ανέφερε παλαιότερο δημοσίευμα των New York Times. H σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO ,«Westworld», γυρίστηκε εν μέρει στο La Fábrica και στο «Squid Game» παρουσιάστηκαν σκηνικά που έμοιαζαν πολύ με τη La Muralla Roja παραθαλάσσια κατοικία στην Καλπ.

Τα συγκεκριμένα και άλλα κτίρια τουΜποφίλ έγιναν γνωστά ως φόντο πολλών φωτογραφιών στο Instagram, ή σύμφωνα με τα λόγια του Μανουέλ Κλάβελ Ρόχο Ισπανού αρχιτέκτονα και εκπαιδευτικού, «τα κτίριά του έγιναν ποπ σύμβολα στο τέλος της καριέρας του».