ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γιούτα: Νεκρά από πυροβολισμούς 8 μέλη μίας οικογένειας

Τραγωδία στη Γιούτα
Τραγωδία στη Γιούτα

Τραγωδία συγκλονίζει τη μικρή πόλη Ένοκ στη Γιούτα των ΗΠΑ. Οκτώ μέλη μιας οικογένειας, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, βρέθηκαν νεκρά την Τετάρτη, από πυροβολισμούς.

Τρεις ενήλικες και πέντε παιδιά δέχθηκαν θανάσιμα πυρά, μέσα σε μία αγροικία στη νοτιοδυτική Γιούτα, δήλωσαν αξιωματούχοι, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες ή πιθανά κίνητρα για τους φόνους.

Οι αστυνομικοί έμαθαν για τους θανάτους από πυροβολισμούς, όταν κλήθηκαν σε έναν έλεγχο κοινωνικής πρόνοιας σε ένα σπίτι στην πόλη των 8000 κατοίκων που βρίσκεται 394 χιλιόμετρα νότια του Σολτ Λέικ Σίτι. Όλα τα πτώματα βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, σημείωσαν αξιωματούχοι. Η έρευνα συνεχίζεται, αλλά αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει συνεχής απειλή για το κοινό, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι υποπτοι.

«Οι καρδιές μας ραγίζουν για όλους εκείνους που πλήττονται από αυτή την παράλογη βία. Παρακαλώ κρατήστε την κοινότητα του Ένοκ στις προσευχές σας», είπε ο κυβερνήτης της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ, σε ανάρτησή του στο Twitter την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι της Σχολικής Περιφέρειας της κομητείας Iron ανέφεραν σε επιστολή που εστάλη στους γονείς ότι τα πέντε παιδιά φοιτούσαν σε σχολεία της περιοχής. Ο δήμαρχος της πόλης Ένοκ, Ρόμπ Ντότσον, είπε ότι η κοινότητα συγκλονίστηκε από τα νέα για τα οκτώ πτώματα και ότι οι νεκροί - όλοι μέλη μιας οικογένειας - ήταν πολύ γνωστοί στην πόλη της νότιας Γιούτα.

«Πολλοί από εμάς έχουμε συμπορευτεί μαζί τους στην εκκλησία, στην κοινότητα και έχουμε πάει σχολείο με αυτά τα άτομα», είπε. «Αυτή η κοινότητα αυτή τη στιγμή πονάει. Νιώθουν απώλεια, αισθάνονται πόνο και έχουν πολλά ερωτήματα», πρόσθεσε ο Ντότσον, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι σχεδίαζαν να κοινοποιήσουν περισσότερες πληροφορίες καθώς θα γίνουν διαθέσιμες και η αστυνομική έρευνα προχωρά.