ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πώς επιβίωσε ζευγάρι που παρασύρθηκε στον ωκεανό

Αυστραλία: Πώς επιβίωσε ζευγάρι που παρασύρθηκε στον ωκεανό
Suzanne Long/Alamy

Αυστραλία: Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης ενός ζευγαριού που παρασύρθηκε στον ωκεανό

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα ζευγάρι στην Αυστραλία, όταν παρασύρθηκε στον ωκεανό στα ανοιχτά του Κουίνσλαντ ενώ έκανε SUP.

Το ζευγάρι κατάφερε να επιβιώσει σε μία θάλασσα γεμάτη με καρχαρίες για τρεις ολόκληρες ημέρες, μέχρι που μία οικογένεια ψαράδων τους εντόπισε και τους διέσωσε.

Σύμφωνα με το Guardian Australia, το ζευγάρι παρέμεινε στον ωκεανό για τρεις ολόκληρες ημέρες, παλεύοντας με τα κύματα.

Η περιπέτεια τους ξεκίνησε όταν αποφάσισαν να κατασκηνώσουν σε ένα νησάκι, νότια του Μεγάλου Ύφαλου για να κάνουν κάμπινγκ. Ο άνδρας και η γυναίκα, και οι δύο στα 40 τους, παρασύρθηκαν από την παλίρροια, σχεδόν 50 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή, ενώ έκαναν SUP.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άτυχο ζευγάρι εντόπισε τυχαία μία οικογένεια ψαράδων που είχε βγει για ψάρεμα. Ήταν νύχτα όταν άκουσαν τα ουρλιαχτά των δύο ναυαγών.

Οι δύο ναυαγοί με το που ανέβηκαν στη βάρκα κατέρρευσαν, ενώ μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

«Δεν είχαν δυνάμεις να επιβιβαστούν στο σκάφος και όταν τελικώς ανέβηκαν κατέρρευσαν, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση» είπε ο ψαράς που τους περισυνέλεξε.