ΚΟΣΜΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά κτίρια στη Γαλλία δημιούργησε ο Bernard Tschumi

Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά κτίρια στη Γαλλία δημιούργησε ο Bernard Tschumi

Με υάλινη πρόσοψη, το συγκρότημα αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες πτέρυγες έρευνας και εκπαίδευσης

Ο γνωστός από το Μουσείο Ακρόπολης αρχιτέκτονας Bernard Tschumi προσελκύει και πάλι την προσοχή μας: το αρχιτεκτονικό γραφείο Bernard Tschumi urbanistes Architectes ολοκλήρωσε, σε συνεργασία με το γραφείο Groupe-6, το νέο συγκρότημα Έρευνας και Εκπαίδευσης σε Βιολογία-Φαρμακευτική-Χημεία για το Université Paris-Saclay. Το ύψους 283 εκατ. ευρώ πρότζεκτ είναι ένα σημαντικό επιστημονικό κέντρο για το πανεπιστήμιο και καλύπτει έκταση 74.000 τετραγωνικών μέτρων.

Με υάλινη πρόσοψη, το συγκρότημα αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες πτέρυγες έρευνας και εκπαίδευσης τις οποίες συνδέει ένα κεντρικό αίθριο με επωνυμία «Cœur de Pôle», και περιλαμβάνει εργαστήρια έρευνας, αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, χώρους κοινωνικής συνεύρεσης, εστιατόρια, γραφεία, χώρους υλικοτεχνικής υποστήριξης και υπόγειο πάρκινγκ.

Δείτε την gallery:

Σύμφωνα με τα Bernard Tschumi urbanistes Architectes και Groupe-6, το Cœur de Pôle είναι το βασικό σημείο εισόδου στο πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα ένα σταυροδρόμι για το Université Paris-Saclay. Το περιγράφουν ως βασική γεννήτρια δυναμικών ανταλλαγών η οποία ενθαρρύνει επιστημονική συνεργασία μέσω της σαφήνειας της κυκλοφορίας και της διάταξης των χώρων κατά μήκος δύο συνεχόμενων εσωτερικών «οδών». Ο Bernard Tschumi και η ομάδα του δημιούργησαν ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σχέδιο που περιλαμβάνει έξι κτίρια τα οποία συνδέονται με διαφανείς πεζογέφυρες και μια συνεχόμενη «οδό». Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός απλώνεται πάνω από τους κάτω δρόμους, δημιουργώντας μια υπερυψωμένη, μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου αρτηρία η οποία ενώνει όλο το συγκρότημα