ΚΟΣΜΟΣ

Tζο Μπάιντεν: Το...άκομψο αστείο του για την ηθοποιό Εύα Λονγκόρια

Το ζεύγος Μπάιντεν με την Εύα Λονγκόρια
Το ζεύγος Μπάιντεν με την Εύα Λονγκόρια
Α.Ρ

Ο Τζο Μπάιντεν αστειεύθηκε αμήχανα ότι γνωρίζει εδώ και «πολύ καιρό» την κατά πολλά χρόνια νεότερή του διάσημη ηθοποίο, Εύα Λονγκόρια 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προκάλεσε γέλια στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη (15/6), όταν αστειεύτηκε αμήχανα για το πόσο χρονών ήταν όταν συνάντησε για πρώτη φορά την ανήλικη τότε Εύα Λονγκόρια.

Η 48χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ συνάντησε τον 80χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη το βράδυ για μια κινηματογραφική προβολή του "Flamin' Hot" - το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Λονγκόρια. «Γνωριζόμαστε πολύ καιρό», είπε ο Μπάιντεν στο πλήθος «Ήταν 17, εγώ 40», αστειεύτηκε, προκαλώντας γέλια.

Φαίνεται ότι ο πρόεδρος μπορεί να προσπαθούσε να παρουσιαστεί πολύ νεότερος από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα όταν η Λονγκόρια ήταν έφηβη. Ο Μπάιντεν θα ήταν 50 ετών όταν η Λονγκόρια ήταν 17 και 40 όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Η Λονγκόρια η οποία στηρίζει παραδοσιακά το Δημοκρατικό Κόμμα, υποστήριξε τον Μπάιντεν το 2020 και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία μαζί του όταν ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Το σχόλιο για την ηλικία δεν ήταν το μόνο αστείο της βραδιάς του Μπάιντεν. Παρουσίασε τον εαυτό του στο πλήθος με μία φράση που λέει συχνά, λέγοντας: «Είμαι ο σύζυγος του Τζιλ Μπάιντεν».

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του, ένα μέλος του ακροατηρίου φώναξε: «Σ’ αγαπώ» και ο Μπάιντεν φώναξε πίσω, «Δέχομαι!». Η απόφαση του Λευκού Οίκου να προβάλει την ταινία της Λονγκόρια δεν έγινε χωρίς διαμάχη.

H ταινία είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Ρίτσαρντ Μοντάνιεζ ενός επιστάτη στο εργοστάσιο της Frito-Lay στον οποίο αποδίδεται η δημιουργία των Flamin' Hot Cheetos. Αλλά μια αποκάλυψη των Los Angeles Times γεννά αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του και το Frito-Lay λέει ότι «δεν συμμετείχε» στη δημιουργία της πικάντικης λιχουδιάς.

«Όταν σκέφτομαι την αποψινή ταινία, σκέφτομαι το θάρρος. Τόσοι πολλοί από εσάς, οι πρόγονοί σας άφησαν πίσω ό,τι ήξεραν για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Μπάιντεν για την ταινία.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου υπερασπίστηκε την απόφαση να προβληθεί η ταινία, λέγοντας στο Associated Press ότι η ταινία δεν είναι ντοκιμαντέρ και προβλήθηκε για να δώσει σε Αμερικανούς από διαφορετικά υπόβαθρα την ευκαιρία να δουν τους εαυτούς τους να αντικατοπτρίζονται στην ταινία και να τιμηθούν από τον πρόεδρο.