ΚΟΣΜΟΣ

Σακίρα: Σάρωσε στα βραβεία «Premios Juventud» και αποθεώθηκε - «Με εμπνέετε να γίνομαι καλύτερη»

H Σακίρα σάρωσε στα βραβεία Premios Juventud
H Σακίρα σάρωσε στα βραβεία Premios Juventud
ΑΡ

Η Σακίρα γύρισε σπίτι με οκτώ βραβεία από την εκδήλωση Premios Juventud 2023 στο Πουέρτο Ρίκο και δέχτηκε θερμές αγκαλιές από τους δύο γιους της

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα κέρδισε οκτώ βραβεία, μεταξύ των οποίων για το καλύτερο ποπ/αστικό κομμάτι στο σόου Premios Juventud που τιμάει κάθε χρόνο ισπανόφωνες διασημότητες στους τομείς του κινηματογράφου, της μουσικής, του αθλητισμού, της μόδας και της ποπ κουλτούρας. Μαζί της στην εκδήλωση στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, ήταν οι γιοι της Μίλαν, δέκα ετών, και Σάσα, επτά ετών τους οποίους απέκτησε με τον πρώην αγαπημένο της Ζεράρ Πικέ.

Η 46χρονη τραγουδίστρια του Whenever, Wherever τράβηξε την προσοχή με ένα φλογερό κόκκινο μίνι φόρεμα που αναδείκνυε τη σιλουέτα της. Όταν έμαθε ότι θα έπαιρνε στο σπίτι τα περισσότερα τρόπαια της βραδιάς, ξεχύθηκε στη σκηνή: «Η καλύτερη τύχη που είχα είναι με τους θαυμαστές μου. Με εμπνέετε να γίνομαι καλύτερη και να μην τα παρατάω ποτέ ».

«Για να είμαι ειλικρινής, όταν είχα αμφιβολίες για τον εαυτό μου, με κάνατε να πιστέψω ξανά στον εαυτό μου. Όταν νιώθω εύθραυστη, μου δίνετε δύναμη. Με προστάτεψατε, είστε πιστοί. Γιορτάζετε τη χαρά μου και είστει μαζί μου στους αγώνες μου. Εξαιτίας σας θέλω να γίνω καλύτερη μουσικός, καλύτερος άνθρωπος», συνέχισε. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της νύχτας, εθεάθη να αγκαλιάζει τους γιους της Μίλαν και Σάσα, που βρίσκονταν στο κοινό.

Η Σακίρα τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Agent of Change μαζί με την τραγουδίστρια Camila Cabello, 26 ετών. Καθώς αποδέχτηκε την τιμή η είπε: «Ζούμε σε έναν αμφίρροπο κόσμο, περιτριγυρισμένο από καλή μουσική, ομορφιά, χορούς TikTok, φιλτραρισμένες selfies Αλλά υπάρχουν πραγματικότητες που δεν μπορούν να φιλτραριστούν ή να κατασκευαστούν. Υπάρχουν μέρη όπου οι άνθρωποι που γεννιούνται φτωχοί πεθαίνουν φτωχοί επειδή δεν έχουν την ευκαιρία να λάβουν ποιοτική εκπαίδευση ».

«Μέρη όπου, αν και είναι ακόμα δύσκολο να πιστέψει κανείς, οι άνθρωποι υφίστανται διακρίσεις λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, του χρώματος του δέρματός τους ή της κοινωνικής τους τάξης. Είναι ένας ατελής κόσμος, αλλά ευτυχώς αλλάζει συνεχώς. Και αυτή είναι μια αλήθεια που δεν μπορεί να πάει χαμένη. Όταν ο 10χρονος γιος μου μου λέει με λύπη ότι ένας φίλος του θα ήθελε να αλλάξει το χρώμα του δέρματός του επειδή δεν αισθάνεται μέρος του ή ότι κάποιος άλλος παραμερίζεται λόγω των προτιμήσεών του».

Συνέχισε λέγοντας ότι ως μητέρα, είναι δική της ευθύνη να «του δείξει ότι δεν χρειάζεται να είναι ήσυχος» και ότι «μπορεί να «σηκώσει το χέρι του» και να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να «διαμαρτυρηθεί για αυτό και για οτιδήποτε άλλο διαφωνεί».

Μιλώντας απευθείας στον μεγαλύτερο της, είπε: «Έτσι είναι, Μίλαν. Και νιώθω ανακούφιση που βλέπω, νιώθω πολύ, πολύ ανακουφισμένη που βλέπω ότι αυτή η νεολαία ξέρει να το κάνει αυτό όλο και περισσότερο. Στα κοινωνικά δίκτυα, ενισχύετε τις ειδήσεις που μας απασχολούν και φέρνετε στο φως ιστορίες που αν δεν ήταν αυτοί, αν δεν ήσασταν εσείς, αυτές οι ιστορίες δεν θα ήταν γνωστές. (...) Θέλω τα παιδιά μου να καταλάβουν ότι για να γίνεις παράγοντας αλλαγής δεν χρειάζεται να είσαι γυναίκα ποπ σταρ», πρόσθεσε.

Προέτρεψε τους ακροατές να καταλάβουν ότι «δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος ή πλούσιος» για να φέρεις την αλλαγή Η Σακίρα κατέληξε: «Αν υψώσετε τη φωνή σας και δεν χαμηλώσετε τα χέρια σας, τότε μπορώ να είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μου και εσέις είστε και θα είστε η ελπίδα πολλών και επίσης είναι και θα είστε οι αληθινοί φορείς αλλαγής».

Η Σακίρα και ο Πικέ χώρισαν το περασμένο καλοκαίρι, λίγο αφότου ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κατηγορήθηκε ότι απάτησε την τραγουδίστρια. Ο Πικέ, ο οποίος έκτοτε ξεκίνησε νέα σχέση με το μοντέλο Κλάρα Κία Μαρτί, διέψευσε αργότερα τους ισχυρισμούς, επιμένοντας ότι «δεν υπήρξε απιστία εκ μέρους του».