ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γαλλία: Στους 11 οι νεκροί από την φωτιά σε εξοχική κατοικία για άτομα με αναπηρία

Τραγωδία στη Γαλλία: Στους 11 οι νεκροί από την φωτιά σε εξοχική κατοικία για άτομα με αναπηρία
Getty Images

Η φωτιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και ενώ οι παραθεριστές και οι φροντιστές τους κοιμόντουσαν στο διόρωφο κτήριο στην πόλη Βιντσενέμ της Γαλλίας 

Στους έντεκα ανέρχονται οι νεκροί από τη φωτιά που κατέστρεψε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία στην ανατολική Γαλλία νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η φωτιά ξέσπασε πριν από τις 06:30 (07:30 ώρα Ελλάδας) καθώς οι παραθεριστές με μαθησιακές δυσκολίες και οι φροντιστές τους κοιμόντουσαν στο διώροφο κτήριο στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπάρχουν 11 θύματα», δήλωσε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Ναταλί Κιελβασέρ στους δημοσιογράφους καθώς η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και άλλοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το σημείο της φωτιάς.

Πυροσβέστης είπε στην Μπορν, που χαρακτήρισε τη φωτιά “συγκλονιστική τραγωδία”, πως οκτώ πτώματα έχουν εντοπιστεί και άλλα τρία πιστεύεται ότι έχουν εντοπιστεί κάτω από τα αποκαΐδια.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι νεκροί ήταν δέκα άνθρωποι με αναπηρίες και ένας φροντιστής.

230809050036-02-france-fire-intl.jpg

Η παραθεριστική κατοικία είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι από δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που φροντίζουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, με την κάθε οργάνωση να καταλαμβάνει έναν όροφο της κατοικίας. Είκοσι οκτώ άνθρωποι διέμεναν εκεί, 17 από τους οποίους κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.

«Κάποιοι που κοιμόντουσαν στον πρώτο όροφο κατάφεραν να διαφύγουν, όμως οι περισσότεροι από αυτούς που βγήκαν έξω βρίσκονταν στο ισόγειο», δήλωσε νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας στους δημοσιογράφους ο αντιπύραρχος Φιλίπ Οϊγιέ, ο οποίος ηγήθηκε των επιχειρήσεων διάσωσης.

Η φωτιά κατέκαψε περίπου τα δύο τρίτα του κτιρίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τα αίτια.

Η Κιελβασέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ήταν μια μικρή φωτιά που έκαιγε για λίγο προτού γίνει μεγαλύτερη και επεκταθεί σε όλο το κτίριο. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου του Βιντσενέμ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM oι αγνοούμενοι ήταν πιθανόν από 25 έως 50 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ισραηλινός ορειβάτης σκοτώθηκε στις γαλλικές Άλπεις

Γαλλία: Ελεύθερος ο 55χρονος που θεωρήθηκε ύποπτος ότι κρατούσε αιχμάλωτη και βασάνιζε τη σύζυγό του

Κόλαση φωτιάς στην Πορτογαλία: Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν - Το θερμόμετρο δείχνει 46.4 C