ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Γαλλία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά τη φωτιά σε εξοχική κατοικία

Τραγωδία στη Γαλλία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά τη φωτιά σε εξοχική κατοικία
TWITTER.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν εννέα σορούς, ύστερα από πυρκαγιά που «ξέσπασε» σε οίκημα που φιλοξενούσε νέους με αναπηρία, στη βορειοανατολική Γαλλία.

Τραγωδία στη βορειοανατολική Γαλλία, μετά την εκδήλωση φωτιάς σε εξοχική κατοικία που φιλοξενούσε ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν εννέα σορούς, σύμφωνα με το BFMTV. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι ένδεκα άνθρωποι αγνοούνταν μετά την εκδήλωση φωτιάς σε εξοχική κατοικία που φιλοξενούσε νέους με αναπηρία, στην πόλη Βίντζενχαϊμ της βορειοανατολικής Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Δεκαεπτά άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την εξοχική κατοικία σε επιχείριση εκκένωσης και τουλάχιστον ένας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σχεδόν 80 πυροσβέστες έσπευσαν στο Βίντζενχαϊμ για να σβήσουν τη φωτιά που «ξέσπασε» σε ακίνητο το οποίο χρησιμοποιείται από φιλανθρωπικό ίδρυμα και στεγάζει νέους με μαθησιακές δυσκολίες.

Δίδοντας επιβεβαίωση για την εν εξελίξει επιχείρηση, ο Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρχουν πολλά θύματα από την πυρκαγιά. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

«Απέναντι σε αυτήν την τραγωδία, οι σκέψεις μου πηγαίνουν στα θύματα, τους τραυματίες, τους κοντινούς τους ανθρώπους. Ευχαριστώ τις δυνάμεις ασφαλείας και τα σωστικά συνεργεία μας, που κινητοποιήθηκαν», έγραψε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στα κοινωνικά δίκτυα.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν:

Σχετικές ειδήσεις