ΚΟΣΜΟΣ

Eξαφάνιση Μπεν στην Κω: «Εφιάλτης να μην ξέρεις τι συνέβη στο παιδί σου» - Συγκλονίζει η μητέρα του

O μικρός Μπεν που είχε εξαφανιστεί πριν απο 30 και πλέον χρόνια στην Κω
O μικρός Μπεν που είχε εξαφανιστεί πριν απο 30 και πλέον χρόνια στην Κω

Eξαφάνιση Μπεν: Η μητέρα του μικρού Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, μίλησε για την ανακούφισή της όταν της είπαν πως το πτώμα ενός παιδιού που ανακαλύφθηκε πέρυσι στον βυθό του Δούναβη στη Γερμανία δεν ανήκε στο γιο της.

Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ λέει ότι ήταν «σωματικά άρρωστη» όταν η αστυνομία της είπε ότι ένα παιδί που βρέθηκε στο Δούναβη δεν ήταν ο γιος της. Η 51χρονη Κέρι είπε ότι ήταν ένα «ναυάγιο» καθώς περίμενε τα αποτελέσματα του DNA. Υπήρξαν περισσότερες από 300 εικαζόμενες θεάσεις από τότε που χάθηκε ο μικρός Μπεν το 1991

Η Κάρι Νίνταμ είπε ότι ήταν ράκος, όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ που την ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματα του DNA έδειξαν ότι το αγόρι, που ανακαλύφθηκε στον ποταμό Δούναβη, δεν ήταν ο γιος της. «Ήταν όλο αυτό το άγχος που είχε διοχετευτεί», εξήγησε. «Ήταν τεράστιο σοκ, αλλά προφανώς και μία ανακούφιση». «Το στομάχι μου αναποδογύρισε», πρόσθεσε η κα Νίνταμ.

Ο Μπεν Νίνταμ χάθηκε στο ελληνικό νησί της Κω το 1991. Οι γονείς του απορρίπτουν σταθερά τη θεωρία ότι πέθανε σε ατύχημα από έναν κοντινό εκσκαφέα. Η μητέρα του έχει μιλήσει στο παρελθόν για την πεποίθησή της ότι ο Μπεν ο οποίος ήταν μόλις 21 μηνών όταν χάθηκε, απήχθη από διακινητές παιδιών με σκοπό να το πουλήσουν για υιοθεσία.

Ο μικρός Μπεν χάθηκε από την αγροικία των παππούδων του στο ελληνικό νησί της Κω τον Ιούλιο του 1991. Η υπόθεση βγήκε ξανά στο φως , όταν η Interpol, δήλωσε πρόσφατα οτι ένα παιδί που ανακαλύφθηκε στον Δούναβη δεν είχε γερμανική καταγωγή. Πιστεύεται ότι ήταν περίπου πέντε ή έξι ετών και μπορεί να είχε απαχθεί από το εξωτερικό.

Τα λείψανα του παιδιού ανακαλύφθηκαν τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, κάτω από μια πέτρα τον Μάιο του 2022. Οι έρευνες έδειξαν ότι το αγόρι είχε καστανά μαλλιά, ύψος περίπου 1,10 μ. και ζύγιζε περί τα 15 κιλά. «Ο τρόπος που πέθανε αυτό το μικρό αγόρι τα κάνει χειρότερα», είπε η Νίνταμ στην Daily Mirror, προσθέτοντας ότι δεν ήταν σίγουρη πώς θα μπορούσε να το διαχειριστεί εάν τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την αντιστοίχιση του DNA. «Είναι απλώς φρικτό».

Η κα Nίνταμ πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η ταυτότητα του εξαφανισμένου παιδιού να εξακριβωθεί γρήγορα. «Το να μην ξέρεις τι συνέβη στο παιδί σου είναι ο χειρότερος εφιάλτης», είπε. H ίδια δεν πιστεύει οτι ο γιος της σκοτώθηκε κατά λάθος από έναν εκσκαφέα που δούλευε σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι των γονιών της. Οι έρευνες στο σημείο οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός αυτοκινήτου-παιχνιδιού που είχε χαρακτηρίσει εκείνη την εποχή ως «κλειδί» για την εξήγηση της υπόθεσης.

Ενώ αργότερα βρέθηκε ότι το DNA που ανακαλύφθηκε στο αυτοκίνητο δεν ταιριάζει με του Μπεν, ο επιθεωρητής ντετέκτιβ της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ Τζον Κάζινς δήλωσε το 2018 ότι παραμένει «επαγγελματική του πεποίθηση» ότι ο Μπεν πέθανε σε ατύχημα στην ιδιοκτησία των γονιών της κας Νίνταμ.