ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Έκλεψαν πάνω από 50 δημιουργίες του οίκου Balmain που προορίζονταν για την Εβδομάδα Μόδας

Παρίσι: Έκλεψαν πάνω από 50 δημιουργίες του οίκου Balmain που προορίζονταν για την Εβδομάδα Μόδας
Getty Images

Η ανακοίνωση του επικεφαλής του οίκου Balmain, Olivier Rousteing για το περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο στο Παρίσι 

Πανικός στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μετά την είδηση για ληστεία σε φορτηγό, το οποίο μετέφερε δημιουργίες του οίκου Balmain.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής του οίκου, Olivier Rousteing, ανέφερε ότι περισσότερες από 50 δημιουργίες από τη νέα συλλογή του γνωστού οίκου εκλάπησαν μετά από επίθεση αγνώστων στο φορτηγό που τις μετέφερε από το αεροδρόμιο προς τις κεντρικές εγκαταστάσεις του οίκου στο Παρίσι.

Ο Rousteing έκανε γνωστό το περιστατικό τη νύχτα της Κυριακής, με μία ανάρτηση στο Instagram, όπου έγραφε χαρακτηριστικά: «Σήμερα το πρωί ξύπνησα με χαμόγελο, ξεκινώντας τις πρόβες για την επόμενη επίδειξή μου στις 9 π.μ. και συνέβη αυτό. 50 δημιουργίες του οίκου Balmain εκλάπησαν. Έγινε πειρατεία στην παράδοσή μας, εκλάπη το φορτηγό. Δόξα τω Θεώ, ο οδηγός είναι ασφαλής».

Και πρόσθεσε: «Τόσοι πολλοί άνθρωποι δούλεψαν τόσο σκληρά για να γίνει αυτή η συλλογή. Ξαναφτιάχνουμε τα πάντα, αλλά αυτό είναι τόσο ασεβές. Τόσοι εργαζόμενοι, προμηθευτές, η ομάδα μου και εγώ. Μείνετε ασφαλείς, Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Σε αγαπώ ομάδα μου και δεν τα παρατάμε».

Σύμφωνα με τον Guardian, τα κομμάτια προορίζονταν για την επίδειξη γυναικείων ρούχων, που θα γινόταν στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Rousteing δεν διευκρίνισε από ποιο αεροδρόμιο προερχόταν η παράδοση, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα κλοπιμαία, εκτός από το γεγονός οτι ήταν περισσότερα από 50 κομμάτια. Το μόνο που έγραψε είναι πως περίμενε στο γραφείο του, το πρωί του Σαββάτου όταν «μας τηλεφώνησε ο οδηγός και μας είπε ότι τον απήγαγαν άγνωστοι».

Πολλοί σχεδιαστές έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από την ανάρτηση του επικεφαλής του οίκου Balmain, στέλνοντας θετική ενέργεια και εκφράζοντας την αγάπη τους και την ανακούφισή τους που ο οδηγός του φορτηγού είναι καλά.