ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 10 Βρετανοί αγνοούμενοι ή νεκροί μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

Πάνω από 10 Βρετανοί αγνοούμενοι ή νεκροί μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ
Getty Images

Περίπου 50.000 έως 60.000 Βρετανοί υπήκοοι εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι βρίσκονται στο Ισραήλ και στη Γάζα

Περισσότεροι από 10 Βρετανοί πολίτες αγνοούνται, με τον φόβο να είναι νεκροί, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς προς το Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή μέσα.

Περίπου 50.000 έως 60.000 Βρετανοί υπήκοοι εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι βρίσκονται στο Ισραήλ και στη Γάζα, ενώ το Γραφείο Εξωτερικών συμβουλεύει να μην ταξιδεύουν προς τις περιοχές εκτός αν είναι απαραίτητο, εξαιτίας των συγκρούσεων.

Η είδηση για τους αγνοούμενους έρχεται, καθώς ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναμένεται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση στο γραφείο του μετά τις αναταραχές των τελευταίων ημερών.

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων και των 260 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στο μουσικό φεστιβάλ.

Ο μόνος επιβεβαιωμένος νεκρός Βρετανός υπήκοος είναι ο Nathanel Young, ο οποίος υπηρετούσε με τον ισραηλινό στρατό, ενώ το BBC κάνει λόγο και για δεύτερο νεκρό, σημειώνοντας πως: «Το BBC καταλαβαίνει πως φωτογράφος Dan Darlington θεωρείται από την οικογένειά του ότι είναι νεκρός».

«Ο Nathanel Young, ένας 20χρονος πρώην φοιτητής του εβραϊκού σχολείου JFS που υπηρετούσε στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, σκοτώθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς το Σαμπάτ στα σύνορα της Γάζας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το στχολείο JFS, στο οποίο φοιτούσε ο Nathanel Young.

Επίσημα αγνοούμενος είναι και ο Jack Marlowe, ο οποίος εργαζόταν στο φεστιβάλ.