ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «ράπισμα» Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Θα μείνει στην Ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας»

Νέο «ράπισμα» Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Θα μείνει στην Ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας»
AP.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας «εξαπέλυσε» νέα ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «έστρεψε» εκ νέου βέλη κατά του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι «θα μείνει στην Ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας».

Μήνυμα Ερντογάν εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα: «Θέλω λύση “καζάν – καζάν” με την Ελλάδα»

«Θέλω μία λύση win – win (καζάν – καζάν) με την Ελλάδα. Το ταξίδι μου, την 7η Δεκεμβρίου, εύχομαι να σηματοδοτήσει μία νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης»

Την 20ή Νοεμβρίου, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «κρατική τρομοκρατία» και «παραφροσύνη», σε νέα επίθεση εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης, καυχιέται για τη σφαγή εγκύων γυναικών και αγέννητων μωρών. Δεν είναι πόλεμος, όταν βομβαρδίζεις μωρά των οποίων το στόμα μυρίζει γάλα. Η “βροχή” από σφαίρες κατά αμάχων ονομάζεται βαρβαρότητα, ληστεία, κρατική τρομοκρατία», τόνισε.

«Στηρίζουμε τον λαό της Γάζας»

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων, όχι μόνον εντός των συνόρων αλλά και στο εξωτερικό. Ο πόνος των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη είναι και δικός μας. Ο λαός της Γάζας προσπαθεί να επιβιώσει υπό τις ανήθικες και κατάπτυστες επιθέσεις του Ισραήλ.

Μέχρι σήμερα, έχουμε στείλει συνολικά 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Το Ισραήλ όχι μόνο σκοτώνει τους κατοίκους της Γάζας διακόπτοντας το νερό, τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό και την επικοινωνία, αλλά προσπαθεί να κάμψει την αποφασιστικότητα της αντίστασης, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία».

Τέλος, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για τρομοκρατία που ασκεί το Ισραήλ, ανέφερε ότι τα νοσοκομεία έγιναν το σύμβολο του Τελ Αβίβ. «Αρχίσαμε την πρωτοβουλία σχετικά με τη μεταφορά καρκινοπαθών στη χώρα μας. Φέραμε 88 ασθενείς και 61 συνοδούς», γνωστοποίησε.

Σχετικές ειδήσεις