ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Μόναχο: Νέα διακοπή πτήσεων λόγω βροχής και πάγου - Εγκλωβισμένοι επιβάτες

Ισχυρή χιονόπτωση στο Μόναχο
Ισχυρή χιονόπτωση στο Μόναχο
ΑΡ

Γερμανία: Οι πτήσεις ανεστάλησαν και πάλι στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω παγωμένης βροχής και πάγου στους διαδρόμους προσαπογείωσης

Το χάος στις αερομεταφορές συνεχίζεται στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Μονάχου της Γερμανίας, με τις πτήσεις να έχουν ανασταλεί τουλάχιστον μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι (5.12)

Το αεροδρόμιο εξέδωσε ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ στην οποία αναφέρει: «Την Τρίτη 5.12. δεν θα πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις από την έναρξη των εργασιών στις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο λόγος είναι η παγωμένη βροχή που έπεσε τη νύχτα και καθιστά αδύνατες τις ασφαλείς πτήσεις το πρωί».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως όλοι οι διάδρομοι είναι καλυμμένοι με πάγο εξαιτίας παγωμένης βροχής.

Ο προγραμματισμός των πτήσεων στον ιστότοπο του αεροδρομίου δείχνει πως όλες οι καταχωρισμένες πτήσεις έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί για αργότερα. «Θα διεξαχθούν επιχειρήσεις για να αφαιρεθεί ο πάγος κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Το σχέδιο είναι να επαναληφθεί η αεροπορική κυκλοφορία από το μεσημέρι», αναφέρεται στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

«Εντούτοις μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα χρειαστεί επίσης να ματαιωθεί στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας». Η νέα διακοπή των πτήσεων έρχεται μόλις 48 ώρες αφότου το αεροδρόμιο επανέλαβε τις επιχειρήσεις, αφού είχε κλείσει για δύο ημέρες εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων.

Το αεροδρόμιο προειδοποίησε τους επιβάτες να μην φθάσουν καν στο αεροδρόμιο, ζητώντας τους να μείνουν σπίτι εάν δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι η πτήση τους θα πραγματοποιηθεί. Πολλοί επιβάτες έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παραπονεθούν για την υπηρεσία που έχουν λάβει από τις αεροπορικές εταιρείες, με ορισμένους να λένε ότι ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το αεροδρόμιο του Μονάχου δεν είναι σε θέση να χειριστεί παγωμένη βροχή και χιόνι όπως άλλα αεροδρόμια

Κλειστή είναι και η χριστουγεννιάτικη αγορά του αεροδρομίου. Παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ακυρώθηκαν 133 πτήσεις λόγω παγωμένου διαδρόμου.