ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ουαλία: Έκλεισαν σχολεία μετά απο αναφορές για «σοβαρή» ένοπλη επίθεση

Περιστατικό βίας κοντά σε σχολείο στην Ουαλία
Περιστατικό βίας κοντά σε σχολείο στην Ουαλία

Πολλά σχολεία στην Νότια Ουαλία τέθηκαν σε lockdown καθώς η αστυνομία αντιμετωπίζει «μείζον επεισόδιο» μετά από αναφορές για «σοβαρή επίθεση»

Αρκετά σχολεία τέθηκαν σε lockdown το πρωί της Τρίτης, καθώς οι αστυνομικοί απάντησαν σε ένα «μείζον περιστατικό» στο οποίο σημειώθηκε «σοβαρή επίθεση» στο Aberfan. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε επίθεση μαχαίρι κοντά σε σχολείο. Οι ντόπιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν την παρουσία ένοπλων αστυνομικών και ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο.

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας εξέδωσε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται στη σοβαρή επίθεση που έλαβε χώρα στο Moy Road, στο Aberfan, στο Merthyr λίγο πριν τις 9.10 π.μ. σήμερα το πρωί. Ένοπλοι αξιωματικοί βρίσκονται στην περιοχή και ζητάμε από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το περιστατικό»

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Ουαλίας είπε: «Κληθήκαμε σήμερα περίπου στις 9:10 π.μ. για αναφορές ενός περιστατικού. Στείλαμε ένα ασθενοφόρο έκτακτης ανάγκης, ένα αεροπορικό ασθενοφόρο και μια μονάδα Cymru High Acuity Response στον τόπο όπου παρασχέθηκε προηγμένη υποστήριξη εντατικής θεραπείας από την Υπηρεσία Ανάκτησης και Μεταφοράς Επειγόντων Ιατρών.

«Μεταφέραμε έναν ασθενή οδικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, στο Κάρντιφ για περαιτέρω θεραπεία». Ένα από τα σχολεία που κλειδώθηκαν είναι το Greenfield School στο Aberfan, γράφει η Daily Mail.

Σε ανάρτησή του στο X, ο διευθυντής Ριάνον Ντέιβις είπε: «Αγαπητοί γονείς και φροντιστές. Υπάρχει ένα εξελισσόμενο περιστατικό στο Aberfan. Θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι προληπτικά διατηρούμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και ότι όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες».