ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» Ερντογάν για τα F-16 - Τι αποκάλυψε για τη συζήτηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν

«Βόμβα» Ερντογάν για τα F-16 - Τι αποκάλυψε για τη συζήτηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν
Associated Press

Aναφερόμενος στα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter που θα μπορούσε η Τουρκία να αγοράσει από την Ευρώπη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Σε αποκαλύψεις για τα F-16 προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είχε μια λεπτομερή συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας - όπως είπε - ότι εκείνος βλέπει «θετικές προοπτικές» για το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που θέλει να αγοράσει η Αγκυρα από τις ΗΠΑ, και ότι μπορεί να κάνει σχετικές κινήσεις/προτάσεις προς την πλευρά του αμερικανικού Κογκρέσου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι ΗΠΑ και η διοίκηση Μπάιντεν «αποδίδουν μεγάλη σημασία σε ένα πράγμα: στην προσέγγιση (σ.σ. της Τουρκίας) με τη Σουηδία και στην απόφαση που θα λάβει το τουρκικό κοινοβούλιο (σ.σ. σχετικά με την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ)».

«Τους είπαμε ότι το κοινοβούλιό μας έχει μια ειλικρινή προσέγγιση αναφορικά με τη Σουηδία, εφόσον η Σουηδία θέσει υπό έλεγχο την τρομοκρατία», προσέθεσε ο κ. Ερντογάν.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter που θα μπορούσε η Τουρκία να αγοράσει από την Ευρώπη, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.