ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Viral o καυγάς του έκπτωτου πρίγκιπα Λέκα με την πρώην σύζυγό του - Το επίμαχο βίντεο

O γάμος του ζεύγους το 2016 έληξε επεισοδιακά
O γάμος του ζεύγους το 2016 έληξε επεισοδιακά
ΑΡ

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Αλβανία κάνει ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο έκπτωτος πρίγκιπας της χώρας, Λέκα, να δέχεται επίθεση από την πρώην σύζυγό του ηθοποιό, Έλια, παρουσία του 73χρονου πατέρα της. Εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, o Λέκα Β καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία και ζητάει αστυνομική προστασία

Πρώτο θέμα στο σκανδαλοθηρικό Τύπο της Αλβανίας έχουν γίνει οι περιπέτειες της έκπτωτης εδώ και δεκαετίες βασιλικής οικογένειας, με το σίριαλ του διαζυγίου ανάμεσα στον έκπτωτο πρίγκιπα Λέκα και την πρώην αγαπημένη του, γνωστή ηθοποιό να παίρνει διαστάσεις και να καταλήγει στην αστυνομία.

Στο τελευταίο επεισόδιο της διαμάχης κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τον 41χρονο Λέκα να καβγαδίζει με την συνομήλική του Ελία Ζαχαρία και τον πατέρα της, τον 73χρονο Γκίερκι Πολίκρον Ζακάρια. Πατέρας και κόρη φαίνονται να επιτίθενται στον Λέκα, όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν βρέθηκε στο σπίτι τους την Τρίτη 5 Μαρτίου.

Η Ελία ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλά να τερματίσει τον καβγά ανάμεσα στον πρώην σύζυγο και τον πατέρα της και ότι γύρισε στο σπίτι και τους βρήκε σε έξαλλη κατάσταση, όπως επίσης και ότι ο καβγάς δεν σχετίζεται με την ίδια. Κατά τα λοιπά, λέει ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο Λέκα από την πλευρά του ισχυρίζεται οτι «δέχθηκε σωματική επίθεση με ισχυρά αντικείμενα από την πρώην σύζυγό του και τον πρώην πεθερό του». Η δήλωση ανέφερε ότι το βίντεο εχει ήδη υποβληθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στην αστυνομία.

«Όπως έχετε ενημερωθεί, ο πρίγκιπας Λέκα το απόγευμα της 5ης Μαρτίου δέχθηκε σωματική επίθεση με ισχυρά αντικείμενα από την πρώην σύζυγο και τον πρώην πεθερό του και τα βίντεο αυτής της στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα. », αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της (έκπτωτης) βασιλικής οικογένειας της Αλβανίας στο Facebook.

Η μοναρχία στην Αλβανία απαγορεύθηκε το 1943, αλλά ο πρίγκιπας και η τότε σύζυγός του μαγνήτισαν την προσοχή του κοινού με τον πλούσιο γάμο τους το 2016. Ωστόσο, πριν από δύο μήνες η έκπτωτη πριγκίπισσα και ο διάδοχος του θρόνου Λέκα ΄Β, οι οποίοι έχουν μια τρίχρονη κόρη, την πριγκίπισσα Ζεραλντίν, ανακοίνωσαν το τέλος του γάμου τους.

Ο Λέκα ανήκει στον oίκο των Ζόγου, αλβανική δυναστεία που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Η οικογένεια αποτελούσε το βραχύβιο σύγχρονο Βασίλειο της Αλβανίας με τον μοναδικό μονάρχη της, τον Ζογ Α΄ της Αλβανίας (1928–1939). O γιος του Λέκα Ά, ανακηρύχθηκε βασιλιάς από την Εθνοσυνέλευση στην εξορία το 1961. Μετά το θάνατό του, τον διαδέχθηκε ο μοναχογιός του Λέκα Β. Η Αλβανία έγινε κομμουνιστική χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η μοναρχία δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.