Έγγραφα αλλάζουν την Ιστορία: Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε - Αυτό ήταν το πραγματικό του τέλος
Συγκλονιστικά έγγραφα που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τον θάνατο του Φύρερ έχουν δημοσιοποιηθεί από τη ρωσική FSB, 80 χρόνια μετά την πτώση του Βερολίνου
Σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τη Σοβιετική Ένωση προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Αδόλφος Χίτλερ πυροβολήθηκε από έναν αξιωματικό των SS, αφού ο αρχηγός των Ναζί διέταξε την εκτέλεσή του.
80 χρόνια μετά την πτώση του Βερολίνου έρχονται στη δημοσιότητα από τη ρωσική FSB συγκλονιστικά έγγραφα που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τον θάνατο του Φύρερ.
Την ώρα που οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Χίτλερ αυτοκτόνησε, δηλώσεις και μαρτυρίες που δημοσιεύθηκαν από τα αρχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν μια διαφορετική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Χίτλερ σκοτώθηκε στο καταφύγιό του από τον υπηρέτη του.
Τα έγγραφα φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο υποστράτηγος της αστυνομίας Χανς Ράτενχουμπερ κατέθεσε ότι ο ανώτερος υπηρέτης Χάιντς Λίνγκε πυροβόλησε τον Γερμανό ηγέτη στο κεφάλι.
Ο Λίνγκε ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος που μπήκε στο δωμάτιο και βοήθησε να μεταφέρουν αλλά και να κάψουν το πτώμα μαζί με τον Γκύνσε και άλλους.
Ο Ράτενχουμπερ, επικεφαλής της προσωπικής ασφάλειας του Φύρερ, είπε στους Σοβιετικούς αξιωματούχους: «Αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα του δηλητηρίου λόγω των πολυάριθμων ενέσεων που του χορηγούνταν καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Χίτλερ διέταξε τον Λίνγκε να τον πυροβολήσει μετά τη λήψη του δηλητηρίου και τότε, πράγματι, τον πυροβόλησε».
Να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε καταναλώσει ποσότητα κυανιδίου, πριν δεχθεί τον πυροβολισμό από τον υπηρέτη του.
Η μαρτυρία του Ράτενχουμπερ έκανε τον γύρο του κόσμου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά θεωρήθηκε σοβιετική παραπληροφόρηση. Επιπλέον, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη μαρτυρία του ίδιου του Λίνγκε προς τους Σοβιετικούς, ο οποίος μιλάει ξεκάθαρα για «αυτοκτονία» του Χίτλερ.
Ο Λίνγκε αποκάλυψε ότι ο Χίτλερ, «παρασυρμένος», αυτοκτόνησε εν μέρει επειδή «φοβόταν» να «πιαστεί ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από το Βερολίνο».
Εν τω μεταξύ, τα εν λόγω έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης φωτογραφίες των σάπιων δοντιών του Χίτλερ, που αποδεικνύουν την αυτοκτονία του με κυανίδιο, καθώς και την τελευταία γνωστή φωτογραφία του.

Ένας Ρώσος αρχειονόμος εμφανίστηκε σε βίντεο εξετάζοντας την αφήγηση του Λίνγκε, η οποία περιγράφει ακόμη και τα ρούχα που φορούσαν ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν όταν αυτοκτόνησαν. Ο ίδιος είπε πως «ο Χίτλερ πίστευε ότι ήταν εντελώς άσκοπο να συνεχίσει τον αγώνα. Φοβόταν ότι θα τον πιάσουν ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από το Βερολίνο. Επίσης, η σωματική του κατάσταση είχε επιβαρυνθεί αναμφισβήτητα, ενώ η μεγαλομανία που τον χαρακτήριζε δεν του άφηνε περιθώρια να υποκύψει στον νικητή ή να προβεί σε διαπραγματεύσεις μαζί του».
Μακάβρια βίντεο έδειξαν επίσης τα δόντια του Χίτλερ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώρισή του. Αναφέρθηκαν επίσης ενδιαφέρουσες νέες λεπτομέρειες, όπως το πώς οι Σοβιετικοί πίεσαν τον Όττο Γκούνσε, τον προσωπικό βοηθό του, να μιλήσει για τον θάνατο του Χίτλερ.
Μετά τον πόλεμο, ο Γκούνσε μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Μόσχα μαζί με άλλους συνεργάτες του Χίτλερ.
Τα έγγραφα δείχνουν ότι ένας Γερμανός, αιχμάλωτος αλλά και εγκληματίας πολέμου, ο συνταγματάρχης Ρέμλινγκερ, μπήκε στο ίδιο κελί, με εντολή από τις σοβιετικές αρχές να τον πείσει να συνεργαστεί.
Ήταν ένας πονηρός τρόπος να χρησιμοποιηθεί η αυτοκτονία του Χίτλερ για να μετατραπεί η φανατική πίστη των Ναζί σε συνεργασία.

Άλλα έγγραφα αποκαλύπτουν την εξέταση των δοντιών του Χίτλερ για την ταυτοποίηση της σορού του. Σύμφωνα με την αναφορά της FSB: «Στις 5 Μαΐου 1945, στον κήπο της Καγκελαρίας του Ράιχ, αξιωματικοί της SMERSH από το 79ο Σώμα Τυφεκιοφόρων της 3ης Στρατιάς Κρούσης, 1ο Λευκορωσικό Μέτωπο, ανακάλυψαν τα καμένα πτώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε έναν κρατήρα από βόμβα.
Τα πτώματα βρίσκονταν περίπου 3 μέτρα από την είσοδο του καταφυγίου και ήταν καλυμμένα με χώμα. Μέχρι τις 8 Μαΐου 1945, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική έκθεση για το πτώμα του άνδρα, που υποτίθεται ότι ήταν ο Χίτλερ».