ΚΟΣΜΟΣ

Μειώνεται η διαφορά Ομπάμα - Ρόμνεϊ

Μειώνεται η διαφορά Ομπάμα - Ρόμνεϊ

Με τελευταία δημοσκόπηση, το προβάδισμα του προέδρου των Δημοκρατικών Ομπάμα (σήμερα με 47% στην πρόθεση ψήφου) έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ρόμνεϊ (αντιστοίχως 42%) περιορίζεται στις πέντε εκατοστιαίες μονάδες, ενώ η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στη φάση των τριών κρίσιμων (για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα) τηλεμαχιών των δύο πολιτικών αντιπάλων για το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ κατά την τετραετία '13-'16.

Αναλύτρια του ινστιτούτου Ipsos σχολίασε, μάλιστα, ότι «η διαφορά θα μικραίνει, όσο θα πλησιάζει» η ημέρα των εκλογών στις 6 Νοεμβρίου.

Πάντως, «σε όλες τις Πολιτείες που έχουν πολλούς εκλέκτορες, αλλά οι εκλογείς τους μετατοπίζονται μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, αυτή τη φορά ο πρόεδρος Ομπάμα υπερέχει γενικώς», μεταδίδει σχετικώς το πρακτορείο Ρόιτερς.

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ παγιώνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, λίγο αφότου είχε αρνητική επίπτωση στη δημοφιλία του το βίντεο στο οποίο ο ίδιος --απευθυνόμενους σε χορηγούς-- επισήμαινε ότι «οι ψηφοφόροι του Ομπάμα δεν πληρώνουν φόρους και έχουν εξάρτηση από κυβερνητικά κονδύλια».