ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση με ανοχή Γκρίλο προτείνει ο Μπερσάνι

Κυβέρνηση με ανοχή Γκρίλο προτείνει ο Μπερσάνι

Τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από την κεντροαριστερά, η οποία θα έχει την ανοχή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, προκρίνει ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Ο Μπερσάνι αναγνώρισε ότι η πρόταση ουσιαστικά αποτελεί παραδοχή ήττας για την Κεντροαριστερά, η οποία εμφανίζεται να υποχωρεί δημοσκοπικά σε σχέση με τα προ των εκλογών γκάλοπ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτή η συμμαχία είναι ο μόνος πολιτικός συνασπισμός ο οποίος μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση αλλαγής βασισμένη σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να τύχει της ανοχής του μεγάλου κερδισμένου των εκλογών Μπέπε Γκρίλο, ενώ απορρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι εκτιμά, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ότι είναι προτιμότερο να οδεύσει η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση παρά να σχηματισθεί μία κυβέρνηση με αντιευρωπαϊκό προφίλ.