ΚΟΣΜΟΣ

Φάιμαν: Ήθελαν να πλήξουν τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο

Φάιμαν: Ήθελαν να πλήξουν τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο

Σκληρή κριτική στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο άσκησε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.


«Είναι καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρει απαντήσεις, οι οποίες θα προστατεύουν τους απλούς ανθρώπους και τα μέσα εισοδήματα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Φάιμαν, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει επανειλημμένως ταχθεί ανοικτά υπέρ της στήριξης της Ελλάδας και της παραμονής της στην Ευρωζώνη.

«Αν κάποιος θέλει να πλήξει τους Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι απλώθηκαν σε ένα μικρό νησί, σε έναν τομέα που σχεδόν δεν υπάρχουν οι νομοθετικές προβλέψεις, τότε θα πρέπει να παραδεχτεί πως ο Κύπριος εργάτης, δεν φταίει σε τίποτε γι αυτό», πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος. Είπε ακόμη ότι το καθήκον των Ευρωπαίων πολιτικών είναι να φέρουν περισσότερη δικαιοσύνη στην ευρωπαϊκή συζήτηση.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο κ. Φάιμαν είχε επισημάνει πως η Κύπρος πρέπει να υποστηριχτεί για να απαλλαγεί από το βάρος του χρέους, ακόμη και αν πιθανόν έγιναν λάθη και η χώρα ισοδυναμεί με έναν φορολογικό παράδεισο.