Το Μαλάουι «αδειάζει» τη φιλανθρωπία της Μαντόνα

NEWSBOMB

Το Μαλάουι «αδειάζει» τη φιλανθρωπία της Μαντόνα

Μπορεί η Μαντόνα να περίμενε μεταχείριση VIP και άπλετη «ευγνωμοσύνη» κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μαλάουι, όμως η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας είχε διαφορετική άποψη.


Οι αρχές του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Μαλάουι αρνήθηκαν για πρώτη φορά την πρόσβαση στη ζώνη των VIP και η βασίλισσα της ποπ αναγκάστηκε έρθει σε επαφή με τους απλούς επιβάτες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζόις Μπάντα εξέδωσε τετρασέλιδη ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «είναι παράξενο και θλιβερό» να διαπιστώνει κανείς ότι η σταρ φαίνεται να θέλει να είναι το Μαλάουι αναγκασμένο «να χρωστάει ευγνωμοσύνη για πάντα» επειδή «έχει υιοθετήσει δυο παιδιά από το Μαλάουι».

«Η φιλανθρωπία είναι δωρεάν και ανώνυμη. Εάν δεν μπορεί να είναι έτσι, τότε δεν είναι φιλανθρωπία, είναι κάτι άλλο. Αυτό μοιάζει με εκβιασμό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Μαντόνα επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Μαλάουι, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής, μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, τα δυο από τα οποία είναι υιοθετημένα, για να επισκεφτεί τα σχολεία που έχει χρηματοδοτήσει.

«Η Μαντόνα είναι μια διάσημη τραγουδίστρια. Αυτό όμως δεν υποχρεώνει οποιαδήποτε χώρα την οποία επισκέπτεται, συμπεριλαμβανομένου του Μαλάουι, να της επιφυλάσσει επίσημη υποδοχή. Μια τέτοια μεταχείριση, ακόμα και αν την αξίζει, είναι στη διακριτική ευχέρεια της χώρας και όχι υποχρεωτική», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η κυβέρνηση του Μαλάουι επισημαίνει ότι η τραγουδίστρια θα πρέπει να έχει «την αξιοπρέπεια να λέει την αλήθεια» όσον αφορά τη φιλανθρωπία της: «Το ότι λέει σ' ολόκληρο τον κόσμο ότι έχτισε σχολεία στο Μαλάουι, τη στιγμή που στην πραγματικότητα απλώς συνέβαλε στην κατασκευή των αιθουσών διδασκαλίας δεν συνάδει με τους τρόπους κάποιου που πιστεύει ότι αξίζει επίσημης υποδοχής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved