ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακά «ανοίγματα» του Πάπα Φραγκίσκου προς τους Ορθοδόξους

Εντυπωσιακά «ανοίγματα» του Πάπα Φραγκίσκου προς τους Ορθοδόξους

Σε εντυπωσιακές κινήσεις προς την πλευρά της Ορθοδοξίας προχώρησε εχθές, ημέρα εορτασμού της μνήμης των κορυφαίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου, ο Πάπας Φραγκίσκος.


Ο Ποντίφικας, κατά τους εορτασμούς της θρονικής εορτής της Εκκλησίας της Ρώμης, μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χαιρέτησε και ασπάστηκε τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη.

Συγχρόνως από το μπαλκόνι του Αποστολικού Ανακτόρου, μετά τη λειτουργία, κάλεσε τις δεκάδες χιλιάδες πιστών να στείλουν τις εγκάρδιες ευχές τους στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να ψάλλουν όλοι μαζί το «Ave Maria» ως στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας έκανε και πάλι αναφορά στους Ορθοδόξους, ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ανανέωση των αδελφικών δεσμών, μεταξύ των δύο Εκκλησιών, όπως είπε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παρουσία της Αντιπροσωπείας του Φαναρίου στη Ρώμη, για τη συγκεκριμένη εορτή.

Μάλιστα στο τέλος της λειτουργίας ο Πάπας Φραγκίσκος, για πρώτη φορά, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη να προηγηθεί της πομπής στην κρύπτη που βρίσκεται ο τάφος του Αποστόλου Πέτρου, κάτω από την Αγία Τράπεζα.

Οι κινήσεις αυτές του νέου Πάπα Φραγκίσκου, όπως σχολίαζαν αρκετοί κληρικοί και από τις δύο Εκκλησίες, έρχονται να δικαιώσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να παραστεί στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου, τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων