Ιταλία: Πτώση στη δημοτικότητα της κυβέρνησης Λέτα

Ιταλία: Πτώση στη δημοτικότητα της κυβέρνησης Λέτα

Πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Ipsos και που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.


Τον περασμένο Απρίλιο, αμέσως μετά την σύστασή της, η δημοτικότητα της κυβέρνησης ευρείας συμμαχίας έφτανε το 60%. Σήμερα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, δεν ξεπερνά το 45%.

'Οπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, το έργο της κυβέρνησης Λέτα εγκρίνουν κυρίως οι συνταξιούχοι και πολίτες με απολυτήριο γυμνασίου.
Αρνητική είναι αντιθέτως, η στάση των ελεύθερων επαγγελματιών και των νοικοκυρών. Δυο κατηγορίες, όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι οποίες πλήττονται με μεγάλη σφοδρότητα από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την "Κοριέρε Ντέλα Σέρα" η πτωτική πορεία της δημοτικότητας της ιταλικής κυβέρνησης οφείλεται, κατά κύριο λόγο, σε δυο στοιχεία: στην αποχώρηση του κόμματος "Φόρτσα Ιτάλια" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κυβερνητική πλειοψηφία, και στις μέχρι τώρα προσπάθειες για τον περιορισμό της ανεργίας και της φορολογικής πίεσης και για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, οι οποίες κρίνονται ακόμη ανεπαρκείς.

Σε σχέση, τέλος, με τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, το 54% των ερωτηθέντων επιθυμεί να μπορέσει η κυβέρνηση Λέτα να συνεχίσει το έργο της, ενώ το 42% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.