ΚΟΣΜΟΣ

Λέτα: Φτάνει πια με την καταστροφολογία!

Λέτα: Φτάνει πια με την καταστροφολογία!

«Μήνυμα» στην ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confindustria απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα από το Κουβέιτ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Ελπίζω η Ένωση των Βιομηχάνων μας να αντιληφθεί τι επιτύχαμε με το ταξίδι μας στον Κόλπο και να αρχίσει να στέλνει μηνύματα εμπιστοσύνης» αντί να επιδίδεται «σε καταστροφολογία», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Λέτα επισήμανε πως το Κουβέιτ αποφάσισε να επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στο Ιταλικό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, που αγοράζει μετοχές εταιριών που θεωρούνται «εθνικού συμφέροντος».

«Στο εξωτερικό μας εμπιστεύονται. Αυτή είναι η οικονομική, βιομηχανική και εσωτερική πολιτική μας», υπογράμμισε ο Λέτα.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Τζόρτζο Σκουίντσι, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre, αξίωσε «ή η κυβέρνηση να αλλάξει ρυθμό σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις της και να δείξει περισσότερο θάρρος, ή να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».

Σύμφωνα με τον Σκουίντσι «η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας που προβλέπεται για φέτος —από 0,6% ως 0,7%— δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή για να δημιουργηθεί νέα απασχόληση και να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

«Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», είχε προειδοποιήσει ο επικεφαλής της Confindustria.