ΚΟΣΜΟΣ

Σοσιαλδημοκρατική σύσκεψη κορυφής με οικοδεσπότη τον Ολάντ

Σοσιαλδημοκρατική σύσκεψη κορυφής με οικοδεσπότη τον Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα υποδεχθεί το Σάββατο στο Παρίσι τους σοσιαλδημοκράτες αρχηγούς κυβερνήσεων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μία «άτυπη συνάντηση» που θα είναι αφιερωμένη στις προτεραιότητες της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.


Στη συνάντηση που θα αρχίσει πριν από το μεσημέρι θα συμμετέχουν οι Βέρνερ Φάιμαν (Αυστρία), Έλιο ντι Ρούπο (Βέλγιο), Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ (Δανία), Ματέο Ρέντσι (Ιταλία), Βίκτορ Βιορέλ Πόντα (Ρουμανία), Ρόμπερτ Φίτσο (Δημοκρατία της Σλοβακίας), Μπόχουσλαβ Σομπότκα (Δημοκρατία της Τσεχίας).

Παρόντες θα είναι επίσης ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής του SPD , ο Μάρτιν Σουλτς, πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και νυν πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συνάντηση έχει ως αντικείμενο «την προετοιμασία της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα λάβει τις αποφάσεις για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της Ευρώπης και για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της Ευρώπης», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς σε συνέντευξή του στο δίκτυο RMC/BFM TV.

«Οι επτά αυτές χώρες επέλεξαν να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις. Έχουμε να κάνουμε προτάσεις για αναπροσανατολισμό της Ευρώπης, δηλαδή για να δοθεί περισσότερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, την ενεργειακή μετάβαση, την απλοποίηση των διαδικασιών», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.