ΚΟΣΜΟΣ

«Ψεύτικη» η φωτογραφία του προέδρου της Ουρουγουάης στην ουρά νοσοκομείου

«Ψεύτικη» η φωτογραφία του προέδρου της Ουρουγουάης στην ουρά νοσοκομείου

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες η φωτογραφία που εμφανίζει τον πρόεδρο της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίνα να περιμένει υπομονετικά τη σειρά του στον προθάλαμο δημόσιου νοσοκομείου διαδόθηκε στα πέρατα του πλανήτη. Και παρά την αποκάλυψη ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, η δημοφιλία που εξακολουθεί να απολαμβάνει ο «πιο φτωχός πρόεδρος» του κόσμου είναι πέρα για πέρα αληθινή.


Η φωτογραφία είναι αυθεντική, η ιστορία της όμως είναι κάπως διαφορετική: όπως αποκαλύφθηκε, η φωτογραφία τραβήχτηκε στα τέλη του 2013 κατά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομίας της χώρας. Ο Μουνίχα, κατά την προσφιλή του τακτική, εμφανίστηκε φορώντας σανδάλια και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη τύπου, αναφέρει το Έθνος.

Τις προηγούμενες ώρες η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε γίνει viral καθώς πολλοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να συγχαρούν τον πρόεδρο για την απλή ζωή του ενώ δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με τους δυτικούς πολιτικούς.

Ζώντας σε ένα αγρόκτημα μακριά από ανέσεις, ο Μουχίκα αρνείται τον τίτλο του «φτωχότερου προέδρου του κόσμου» που του δόθηκε πέρυσι σε ένα ρεπορτάζ του BBC και φαίνεται να τον ακολουθεί παντού.

«Εγώ δεν νιώθω φτωχός. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής, επιθυμώντας όλο και περισσότερα υλικά αγαθά», είχε δηλώσει τότε.

Η αποκάλυψη, ωστόσο, της «απάτης» δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τη δημοφιλία του 77χρονου «Πέπε», όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, ο οποίος πάντα απλός και προσιτός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τόσο για το lifestyle του όσο και για τις ριζοσπαστικές κινήσεις που φέρνουν την χώρα του συνεχώς στο διεθνές προσκήνιο.