ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Σαουδάραβες οι δράστες της επίθεσης σε ξενοδοχείο της Βηρυτού

Λίβανος: Σαουδάραβες οι δράστες της επίθεσης σε ξενοδοχείο της Βηρυτού

Σαουδάραβας καταζητούμενος από τις αρχές του Ριάντ ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε την Τετάρτη σε ένα ξενοδοχείο της Βηρυτού, κοντά στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.

«Το όνομά του ήταν Άμπντελ Ραχμάν Νάσερ Αλ Σενίφι και ήταν 20 ετών. Τον καταζητούσε το υπουργείο Εσωτερικών, όμως το όνομά του δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι δέκα άτομα τραυματίστηκαν την Τετάρτη (25/6) όταν δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι σε ξενοδοχείο της Βηρυτού, στο οποίο τη στιγμή εκείνη πραγματοποιούσαν έρευνα πολλοί πράκτορες της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου.

Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε, ενώ ο δεύτερος υπέστη εγκαύματα ωστόσο επέζησε και ανακρίνεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Νουχάντ Μασνούκ είχε ανακοινώσει ότι ο τραυματίας είναι Σαουδάραβας, ονομάζεται Άλι Ιμπραχίμ Αλ Τουάινι και είναι 20 ετών.

Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στη Βηρυτό, Άλι Αουάντ Οσέιρι, δήλωσε, τέλος, στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι LBCI ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις αρχές του Λιβάνου στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα Υόρκη: Μπήκε σε εστιατόριο με ένα μαχαίρι στην πλάτη! (photos)

Ρωσία: Σχιζοφρενής οδηγός έβγαλε… τσεκούρι! (video+photos)

Τέξας: Ήρωας αστυνομικός σώζει γυναίκα λίγο πριν την πατήσει τρένο! (video)

Φλόριντα: Έκανε μπάνιο, έφαγε και κοιμήθηκε. Σε ξένο σπίτι! (photo)

Μάντσεστερ: Βούτηξε από τα 15 μέτρα για να δροσιστεί! (video)