ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη σπέρματος στη Βρετανία

Τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη σπέρματος στη Βρετανία

Άνδρες, το Ηνωμένο Βασίλειο σας χρειάζεται!

Η Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας (BFS) προειδοποιεί για την τεράστια έλλειψη σπέρματος. Ένα στα τέσσερα δείγματα, εισάγονται από το εξωτερικό προκειμένου να συμβαδίσουν με τη ζήτηση που υπάρχει και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η έλλειψη προσφοράς μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία κλινικών δοκιμών αλλά και σε κακής ποιότητας σπέρμα.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερες δαπανηρές τεχνικές για τις γυναίκες όπως δηλαδή για παράδειγμα, το σπέρμα που θα μπορούσε να είναι συμβατό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για έγχυση σε ένα ωάριο και όχι για την τεχνητή γονιμοποίηση.

Ο Dr Allan Pacey, πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας , δήλωσε στο BBC «Έχουμε τεράστια έλλειψη σπέρματος στη Μεγάλη Βρετανία.»

«Ανησυχώ γιατί οι κλινικές μπορεί να αλλάξουν τις δοκιμές για την ποιότητα του σπέρματος προκειμένου να βρουν όσους περισσότερους δωρητές μπορούν. Αυτό θα σημαίνει και τη μείωση της γονιμότητας.»

Οι δότες έχουν μειωθεί κατά πολύ μετά το 2005 οπότε και καταργήθηκε η ανωνυμία. Η Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου προσφέρει 35 λίρες ανά δωρεά.

Διαβάστε επίσης: Σκότωσε έγκυο πόρνη γιατί ήταν κοντά σε τζαμί!