ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Μερική διάψευση για τα περί «παιδεραστίας»

Βατικανό: Μερική διάψευση για τα περί «παιδεραστίας»

Σε «μερική διάψευση» προχώρησε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, σχετικά με τον «διάλογο» του πάπα με τον ιδρυτή της εφημερίδας Le Repubblica, Εουτζένιο Σκάλφαρι.

Πρόκειται για σειρά δηλώσεων, που αφορούν, κατά κύριο λόγο, την πληγή της παιδεραστίας στην Εκκλησία και την ισχύ της μαφίας, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σήμερα από την συγκεκριμένη εφημερίδα της Ρώμης.

«Ο πάπας, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν πρόφερε ακριβώς τις φράσεις που έχουν δημοσιευθεί εντός εισαγωγικών», δήλωσε ο Λομπάρντι, προσθέτοντας ότι αυτό αφορά, κυρίως, την ύπαρξη τυχόν «παιδεραστών καρδιναλίων» και την δυνατότητα «να παρέμβει, ο ποντίφικας, για να λύσει το θέμα της αγαμίας των καθολικών κληρικών».

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν πρόκειται για παραδοσιακή «συνέντευξη», από την στιγμή που ο Σκάλφαρι- ένας από τους γνωστότερους ιταλούς δημοσιογράφους- δεν συνηθίζει ποτέ να χρησιμοποιεί μαγνητόφωνο.

«Το άρθρο, στο σύνολό του, περιέχει την ουσία και το πνεύμα της συνομιλίας του πάπα με τον Εουτζένιο Σκάλφαρι, αλλά οι μεμονωμένες φράσεις, με την διατύπωση που έχει επιλεγεί, δεν μπορούν να αποδοθούν με βεβαιότητα στον ποντίφικα», τόνισε, τελος, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Για κλιμάκωση της έντασης κάνουν λόγο Πούτιν και Μέρκελ