ΚΟΣΜΟΣ

Ελπίζει στη μη ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας ο Τόνι Μπλερ

Ελπίζει στη μη ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας ο Τόνι Μπλερ

Την ελπίδα πως οι Σκωτσέζοι θα παραμείνουν εντός Ηνωμένου βασιλείου και θα απορρίψουν το ενδεχόμενο της ανεξαρτησίας τους, εξέφρασε ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ.

Η τύχη του ΗΒ βρίσκεται επί ξυρού ακμής, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Σκοτσέζοι είναι μοιρασμένοι ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την παραμονή τους σε αυτό και εκείνους που υποστηρίζουν τους αυτονομιστές υπό τον εθνικιστή ηγέτη Άλεξ Σάλμοντ.

«Ελπίζω ότι η Σκοτία θα ψηφίσει να παραμείνει τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Μπλερ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Σκοτία, μιλώντας σε μια σύνοδο για ζητήματα ασφαλείας στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

«Για όλους τους λόγους που εξήγησαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων του ΗΒ, το να διαλύσουμε τον 21ο αιώνα τη συμμαχία ανάμεσα στις χώρες μας δεν θα ήταν λογικό, από πολιτική, οικονομική ή ακόμη και συναισθηματική άποψη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπλερ, πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1997 ως το 2007, ήταν ως σήμερα απών —σχεδόν εντελώς— από τον διάλογο σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκοτίας. Ο διάδοχός του, ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, έχει αναλάβει αντιθέτως πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία των ενωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Αναθεωρούν οι πολίτες της Σκωτίας το ενδεχόμενο της ανεξαρτησίας