ΚΟΣΜΟΣ

Κλίντον σε ΓΑΠ: Οι Έλληνες δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς

Κλίντον σε ΓΑΠ: Οι Έλληνες δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς

Στην εργατικότητα των Ελλήνων, αλλά και στη «μεγάλη πρόοδο (της χώρας μας) στα δημοσιονομικά της δεδομένα» στάθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

«Οι προϋπολογισμοί της Ελλάδας, μετά τη μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση που είχε, χθες (23/9), στη Ν. Υόρκη με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, συμπληρώνοντας:

«Επομένως, μη θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».

Η συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον - Clinton Global Initiative.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και ειδικότερα στην Ελλάδα, με έμφαση τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη δυνατότητα προώθησης καινοτόμων ιδεών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Μπιλ Κλίντον, μάλιστα, στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε ότι το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.

Μιλώντας για αυτήν την πρωτοβουλία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι, η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα και οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμα και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων), οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου.

Στη συνέχεια, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς - για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μη θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε.

Την Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε στη μεγάλη πορεία για το Κλίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Greenpeace Kumi Naidoo, με τον οποίο συνεργάζονται επί πολλά χρόνια και συνδέονται με μακρά φιλία.
Επίσης, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου των Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου είναι μέλος.

Το Συμβούλιο τελεί υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ και προεδρεύει ο καθηγητής J. Sachs.

Αύριο, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα προεδρεύσει των εργασιών του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο συνεδριάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Ετήσιας Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Ανακάλυψαν πτώματα βασανισμένων σε αποσύνθεση (vid)