ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Δεκάδες οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

Υεμένη: Δεκάδες οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αντισιιτική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Σαναά εναντίον υποστηρικτών των σιιτών ανταρτών που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς πολλοί τραυματίες που έχουν διακομισθεί σε τέσσερα νοσοκομεία της Σαναά είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Αλ-Μασίραχ είχε κάνει λόγο για 32 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι μέτρησε τουλάχιστον 21 πτώματα στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της Σαναά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σημείο ελέγχου στην πλατεία Ταχρίρ, την ώρα που υποστηρικτές των σιιτών ανταρτών της Υεμένης Χούτι συγκεντρώνονταν στο σημείο αυτό για να διαδηλώσουν.

Η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στην Υεμένη επιτάθηκε μετά την κατάληψη πριν από δύο εβδομάδες της πρωτεύουσας Σαναά από τις δυνάμεις των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 21 νεκρούς (pics)