ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Πρώην Ταλιμπάν απείλησαν τη 17χρονη νομπελίστρια Ειρήνης

Πακιστάν: Πρώην Ταλιμπάν απείλησαν τη 17χρονη νομπελίστρια Ειρήνης

Τη νεαρή Πακιστανή μαθήτρια, Μαλάλα Γιουσαφζάι - η οποία (μαζί με τον Ινδό Κάιλας Σατιάρτι) τιμήθηκε χθες (10/10) με το Νόμπελ Ειρήνης, για τη μάχη τους υπέρ του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση - απείλησε μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

Η οργάνωση Τζαμάατ ουλ Άχραρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP), απείλησε τη Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» στον λογαριασμό της στο Twitter, λίγες ώρες αφού η νεαρή ακτιβίστρια τιμήθηκε με το Νόμπελ.

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δε γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;», διερωτήθηκε ο Εχσάν.

Η Μαλάλα, 17 ετών υπέρμαχος της εκπαίδευσης των κοριτσιών, δέχθηκε το 2012 δολοφονική επίθεση από τους Ταλιμπάν (την πυροβόλησαν στο κεφάλι την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της) από την οποία κατάφερε να επιζήσει.

Σημειώνεται πάντως ότι οι Πακιστανοί Ταλιμπάν δεν έχουν σχολιάσει τη βράβευση της Μαλάλα.

Διαβάστε ακόμα:

Κομπάνι: Κούρδοι μαχητές απώθησαν 7 επιθέσεις των τζιχαντιστών

ΗΠΑ: 3χρονος κατασπαράχτηκε από ιαγουάρους σε ζωολογικό κήπο! (vid+pics)

ΗΠΑ: Αγνοείται ηθοποιός του Ταραντίνο και συμπρωταγωνίστρια της Στριπ

Ιράκ: Ασφαλής από τους τζιχαντιστές για την ώρα η Βαγδάτη

Μιζούρι: Μυρίζει… μπαρούτι μετά και το δεύτερο φόνο μαύρου από αστυνομικό

ΗΠΑ: Πιέσεις στην Τουρκία να εμπλακεί στη μάχη κατά του ΙΚ