ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Εκτενές αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό

Αυστρία: Εκτενές αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό

Ένα πλήρες, ωριαίο αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό, με τίτλο «Ο ομφαλός της γης», παρουσίασε ως «επιμορφωτικό οδοιπορικό στην κλασική Ελλάδα» το Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Το αφιέρωμα- οδοιπορικό του Πρώτου Προγράμματος της Αυστριακής Ραδιοφωνίας-το οποίο θεωρείται κορυφαίο στην Ευρώπη ως πρόγραμμα ενημέρωσης και πολιτισμού-ήταν παραγωγή του Νικολάους Σολτς και αναφερόταν κυρίως στην Ακρόπολη και στο νέο Μουσείο της, στους Δελφούς με τον μύθο της Πυθίας, καθώς και στα Μετέωρα με τα μοναστήρια και την παγκόσμια πρωτοτυπία τους.

Περιείχε αναλυτικές περιγραφές των τοποθεσιών-μνημείων ελληνικού Πολιτισμού και της σημασίας τους στην αρχαιότητα αλλά και σήμερα, πολλές ιστορικές παραπομπές και επεξηγήσεις από ξεναγούς και άλλους ειδικούς, όπως για παράδειγμα από τον Αυστριακό αρχαιολόγο Γκέοργκ Λάντστετερ του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, που ξενάγησε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και αναφέρθηκε σε τρέχουσες ανασκαφές και έρευνες στην Αίγινα.

Το τμήμα του αφιερώματος, που αναφερόταν στην Ακρόπολη και το Μουσείο της, συμπληρωνόταν από περιήγηση στην κεντρική αγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο, και περιγραφή της εκεί καθημερινότητας.

Σχετικές ειδήσεις