ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό Μουσείο: «Θα δανείσουμε κι άλλα Γλυπτά»!

Βρετανικό Μουσείο: «Θα δανείσουμε κι άλλα Γλυπτά»!

Όχι μόνο δεν συγκινήθηκαν οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση να δανειστεί το άγαλμα του Θεού Ιλισσού στο ρωσικό Μουσείο Ερμιτάζ, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να δανείσουν και σε άλλους... ενδιαφερόμενους κομμάτια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς!

«Έχει εκφραστεί ήδη από διάφορους οργανισμούς και Μουσεία η επιθυμία να δανειστούν κάποια από τα Γλυπτά. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τουλάχιστον έναν χρόνο, αλλά δεν μπορώ να σας πω με ποιους και με ποια Μουσεία», δήλωσε στην Telegraph ο Νιλ ΜακΓκρέγκορ, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

Ο ΜακΓκρέγκορ, μάλιστα, εξεπλάγην από την έντονη αντίδραση όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και τρίτων που κατηγόρησαν τόσο το Μουσείο όσο και τη βρετανική κυβέρνηση για την παραχώρηση του αγάλματος του Θεού Ιλισσού στο Μουσείο Ερμιτάζ, που πρόκειται να γιορτάσει τα 250 χρόνια λειτουργίας του.

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό για το Βρετανικό Μουσείο να δανείσει μέρος των εκθεμάτων του σε άλλα Μουσεία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς ποια θα ήταν η απάντηση σε ενδεχόμενο αίτημα του Μουσείου της Ακρόπολης να δανειστεί εκθέματα, ισχυρίστηκε ότι «οι Έλληνες ανέκαθεν αρνούνταν να δανειστούν τα Γλυπτά καθώς θεωρούν ότι δεν γίνεται να δανειστούν κάτι που τους ανήκει. Αν, ωστόσο, υπάρξει ενδιαφέρον και εκφραστεί επίσημα, θα εξετάσουμε το αίτημα όπως ακριβώς εξετάζουμε και τα υπόλοιπα».

Πάλι καλά...

Σχετικές ειδήσεις