ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος σε βομβαρδισμό

Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος σε βομβαρδισμό

Ένας Ουκρανός φωτορεπόρτερ έχασε τη ζωή του, μετά από επίθεση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ο φωτοειδησεογράφος Σερχίι Νικολάεφ σκοτώθηκε όταν πυρά πυροβόλων έπληξαν μια περιοχή κοντά στη μικρή πόλη Πέσκι, βορειοδυτικά της πόλης Ντονέτσκ, του προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών, παρά το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως καταγράφει σημαντική μείωση των επιθέσεων των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

«Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά έγινε βομβαρδισμός με πυροβολικό στην (πόλη) Πέσκι σήμερα», είχε πει εξάλλου τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς νωρίτερα ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο.

Ο Λισένκο διευκρίνισε ότι ο δημοσιογράφος διακομίστηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Το μεσημέρι ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει πως οι εχθροπραξίες έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με ρουκέτες Γκραντ στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις πόλη Αβντιίβκα, κοντά στην Πέσκι.

Χθες Παρασκευή, ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε τους πρώτους θανάτους στελεχών του μέσα σε τρεις ημέρες, υπογραμμίζοντας πόσο εύθραυστη είναι η εκεχειρία η οποία τέθηκε σε εφαρμογή την 15η Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, ο στρατός και οι αντάρτες αποσύρουν τα βαρέα όπλα τους από το μέτωπο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις