ΚΟΣΜΟΣ

Κινδυνολογούν οι Βρετανοί: Αν πάτε διακοπές στην Ελλάδα πάρτε αρκετά χρήματα

Κινδυνολογούν οι Βρετανοί: Αν πάτε διακοπές στην Ελλάδα πάρτε αρκετά χρήματα

Νέα τρομολαγνικά σενάρια από τα βρετανικά ΜΜΕ, με τη Daily Mail να επικαλείται ανώνυμες πηγές που κάνουν λόγο για σχέδια διαχείρισης κρίσης για τη βοήθεια Βρετανών τουριστών σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Τη στιγμή που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, τα διεθνή ΜΜΕ με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις, συνεχίζουν το φεστιβάλ κινδυνολογίας, με δημοσίευμα της Daily Mail να συμβουλεύει τους Βρετανούς να πάρουν μαζί τους αρκετά ευρώ σε χαρτονομίσματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες «κλείσουν» τα ΑΤΜ.

Επικαλούμενη πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, η εφημερίδα γράφει πως ετοιμαζόταν χθες βράδυ σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τη συμμετοχή πολλών υπουργών, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.

Παράλληλα αναφέρεται στην ομιλία του Α. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να προσωρήσει σε νέα μέτρα λιτότητας.

Η Daily Mail υποστηρίζει ακόμα ότι η απειλή χρεοκοπίας στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε bank run με αποτέλεσμα τα ΑΤΜ να ξεμείνουν από λεφτά ή να κλείσουν, σημειώνει το δημοσίευμα που κάνει λόγο και για φόβους πως η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ταραχές.

Το κινδυνολογικό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι Βρετανοί αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη να φέρουν πίσω στη Βρετανία τουρίστες.

Το τρομολαγνικό δημοσίευμα ρίχνει πάντως τους τόνους στο τέλος, αναφέροντας ότι κυβερνητική πηγή τόνισε πως οι υπουργοί δεν προβλέπουν κρίση στην Ελλάδα αλλά έχουν καθήκον να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο.

Σχετικές ειδήσεις