ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: Ο Μπιλ Κόσμπι έδινε... φάρμακα και χρήματα για σεξ

New York Times:  Ο Μπιλ Κόσμπι έδινε... φάρμακα και χρήματα για σεξ

Ο πρώην σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες έχει εμπλακεί σε υπόθεση σεξουαλικών επιθέσεων, έδινε φάρμακα και χρήματα σε γυναίκες με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις, αναφέρουν οι New York Times.

Η εφημερίδα δημοσιεύει κατάθεση του Κόσμπι ενώπιον της δικαιοσύνης πριν από δέκα χρόνια, στο πλαίσιο μήνυσης που είχε υποβάλει μια πρώην εργαζόμενη του πανεπιστημίου Temple, η Αντρέα Κόνσταντ, η οποία τον κατηγόρησε ότι την νάρκωσε με φάρμακα και την εκμεταλλεύθηκε σεξουαλικά.

Στη συνέχεια η υπόθεση έκλεισε με φιλική συμφωνία με τον Μπιλ Κόσμπι, οι όροι της οποίας δεν είναι γνωστοί.

Ο ηθοποιός διαβεβαίωσε πως είχε ενεργήσει ως μέντορας της Κόνσταντ "προσκαλώντας την στο σπίτι του, μιλώντας της για προσωπικές καταστάσεις που συνάντησε στη ζωή του, για τον τρόπο που εκείνη μεγάλωσε, για την εκπαίδευσή της", σύμφωνα με το κείμενο της κατάθεσής του, το οποίο επικαλέσθηκαν χθες οι New York Times.

Οι δυο τους παρέμειναν σε επαφή στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ένα βράδυ, στην κατοικία του στην Πενσιλβάνια, λέει πως της έδωσε ενάμισι δισκίο ενός αντιισταμινικόυ φαρμάκου, του Benadryl, το οποίο πωλείται ελεύθερα, για να μειώσει το στρες της.

Στη συνέχεια φιλήθηκαν και υπήρξε σεξουαλική επαφή, αναφέρουν οι New York Times. Όμως σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κόνσταντ, αυτή η τελευταία πιστεύει πως ο ηθοποιός της έδωσε μια πολύ πιο ισχυρή ουσία.

Η Κόνσταντ υποστηρίζει πως δεν ζήτησε ποτέ χρήματα. Ο Κόσμπι, ο οποίος της έδωσε χρήματα, λέει πως, αν η σύζυγός του το γνώριζε, θα πίστευε πως πρόκειται για χρήματα που της έδωσε για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο Κόσμπι έδωσε επίσης 5.000 δολάρια σε μια άλλη γυναίκα, την Τερέζ Σέριγκνεζ, η οποία τον κατηγορεί ότι την νάρκωσε και την εκμεταλλεύθηκε σεξουαλικά. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν μέσω του καλλιτεχνικού πράκτορά του ώστε η σύζυγος του Κόσμπι να μην μάθει τίποτε, διαβεβαιώνει η εφημερίδα.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι σήμερα ηλικίας 78 ετών, υποστηρίζει πως οι σεξουαλικές σχέσεις του με την Αντρέα Κόνσταντ ήταν συναινετικές και την κατηγορεί ότι "είναι μια ψεύτρα".

Στην κατάθεση αυτή υποστηρίζει επίσης πως είχε στενές σχέσεις με τουλάχιστον πέντε γυναίκες και "ρομαντικό" ενδιαφέρον για δύο άλλες. Όμως αρνείται ότι είχε σχέσεις με γυναίκες που δεν συναινούσαν σ' αυτές.

Από τον Νοέμβριο, περίπου τριάντα γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν βγει από τη σκιά για να κατηγορήσουν τον Κοσμπι για θωπείες και σε μερικές περιπτώσεις για βιασμό, τις περισσότερες φορές ναρκώνοντάς τις εν αγνοία τους. Ορισμένες ήταν ανήλικες την εποχή των φερόμενων αδικημάτων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγονται στη δεκαετία του 1960.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων