ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος κλείνει τις παιδικές χαρές γιατί είναι χώρος για... φλερτ!

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος κλείνει τις παιδικές χαρές γιατί είναι χώρος για... φλερτ!

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έκλεισε τις παιδικές χαρές σε μια πόλη της ανατολικής Συρίας με το πρόσχημα ότι είναι τόποι συνάντησης μεταξύ ανδρών και γυναικών που πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους, ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

"Το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε τις παιδικές χαρές στην πόλη Μαγιαντίν, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (...) με το πρόσχημα ότι εκεί συγχρωτίζονται οι άνδρες και οι γυναίκες που πηγαίνουν τα παιδιά τους να παίξουν", ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με της πηγές αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης στην πόλη, τα μέλη του ΙΚ πραγματοποίησαν περιπολίες στις παιδικές χαρές από την πρώτη ημέρα της Άιντ αλ-Άντα (η γιορτή της θυσίας στη μουσουλμανική θρησκεία). Οι τζιχαντιστές προχώρησαν σε συλλήψεις πολλών ανδρών και γυναικών με την κατηγορία του "μη σεβασμού της ισλαμικής ενδυμασίας".

Εξάλλου στη Ράκα (βόρεια Συρία), κύριο προπύργιο του ΙΚ στη Συρία, τρεις γυναίκες συνελήφθησαν σε μια παιδική χαρά, καθώς τα μέλη του ΙΚ τις κατηγόρησαν ότι δεν συνοδεύονταν από κάποιον άνδρα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.