ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Ανόβερο

Εκκενώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Ανόβερο

Σε «ύποπτο» αντικείμενο που εντοπίστηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου αναφέρονται το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv και το Spiegel-online επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία της πόλης. Η λειτουργία του σταθμού έχει μερικώς διακοπεί.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, η απόφαση για την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Εθνικών Ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας ελήφθη από κοινού με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν προσγειωθούν στο Ανόβερο και ενώ συγκεντρώνονταν οι πληροφορίες.

Η καγκελάριος και ο υπουργός επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον αγώνα, μαζί με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Οι αρχές στο Ανόβερο της Γερμανίας εντόπισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που επρόκειτο να πυροδοτηθεί μέσα στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας, καθώς και ένα δεύτερο ύποπτο αντικείμενο σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, ανέφερε στο CNN δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου NTV, προσθέτοντας πως ο σταθμός εκκενώνεται.

Λίγο νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο μέσα στο οποίο υπήρχαν εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Σχετικές ειδήσεις