ΚΟΣΜΟΣ

Η βόμβα βρισκόταν στην καμπίνα του Ρωσικού αεροπλάνου

Η βόμβα βρισκόταν στην καμπίνα του Ρωσικού αεροπλάνου

Στην καμπίνα και όχι στον χώρο αποσκευών, όπως είχε αρχικά δημοσιευτεί ήταν τοποθετημένη η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, τον περασμένο μήνα. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στις έρευνες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ότι το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται να ήταν στο πίσω μέρος της καμπίνας, κοντά στο τμήμα της ουράς.

Σύμφωνα με μία πρώτη εκδοχή, η βόμβα ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Η ενεργοποίησή της οδήγησε στην καταστροφή του πλαισίου του παραθύρου και στην αποσυμπίεση στην καμπίνα, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Και οι 224 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet σκοτώθηκαν. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε χθες Τρίτη (17/11) να βρει τους υπεύθυνους και εντατικοποίησε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.

Οι αιγυπτιακές αρχές δήλωσαν ότι δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου κρατούνται και ανακρίνονται για πιθανή συμμετοχή τους στην εγκληματική ενέργεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα.