Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όπλα ακριβείας εναντίον του Ισλαμικού κράτους

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όπλα ακριβείας εναντίον του Ισλαμικού κράτους

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όχι μόνον να ενταθούν οι αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις των τρομοκρατών στη Συρία, αλλά να χρησιμοποιηθούν όπλα υψηλής ακρίβειας για την εξόντωση ηγετών του Ισλαμικού κράτους, αυτό δήλωσε ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, αρχισυντάκτης της ‘Νατσιονάλνα Ομπάρονα’ (Εθνική Άμυνα).

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε να ενισχυθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της Συρίας κατά του ISIS και έκανε έκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου να υποβάλλουν κατάλληλες προτάσεις.

Αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης ήταν η συντριβή του Airbus Α321 στο Σινά, που απογειώθηκε από το Σάρμ ελ Σεΐχ για την Αγία Πετρούπολη, όπου σκοτώθηκαν 217 επιβαίνοντες και επτά μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφαλείας, Αλεξάντερ Μπορνίκοφ,

«Προφανώς θα πάμε σε εντατικοποίηση των αποστολών μάχης με τη χρήση όλου του φάσματος των νέων όπλων υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των καθοδηγούμενων βομβών και την κατευθυνόμενων ρουκετών», δήλωσε ο Κοροτσένκο στο Ria Novosti.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ενισχυθεί η προσπάθεια αυτή, από το έργο των υπηρεσιών ασφαλείας, ώστε να εντοπιστούν και να εξοντωθούν οι ηγέτες του ‘ισλαμικού κράτους’ ανεξάρτητα από τη δράση των άλλων όπλων.

«Προς το παρόν περιμένουμε την παράδοση στη Συρία των τελευταίων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και των επιθετικών συστημάτων τους. Θα ενεργοποιηθούν βάσει των ηλεκτρονικών πληροφοριών για να εντοπισθούν τα κομβικά σημεία στήριξης του Ισλαμικού κράτους. Θα συμμετάσχουν, ακόμη, και άλλα συστήματα ακριβείας όπλων τόσο από την ξηρά όσο και από τη θάλασσα, συστήματα τα οποία έχουν βάση, στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις